Breaking news

Nicolăescu Teodor, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Băncii Române de Scont

Tribunalul București l-a condamnat luni, pe Teodor Nicolăescu la șase ani de închisoare cu executare în dosarul falimentării Băncii Române de Scont. Alături de acesta, au mai primit condamnare cu închisoare și alte nouă persoane anchetate în dosar.

teodor nicolescu - tribunalDupă cinci ani de la trimiterea în judecată, cei care au falimentat Banca Română de Scont, și-au primit luni, 11 mai, pedeapsa.

Prin sentinţa penală nr.764/11.05.2015, Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea inculpaţilor:

NICOLĂESCU TEODOR, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave in formă continuată. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care adăugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 7 ani închisoare.

ALEXE CORINA, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. În baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpata urmând sa execute in total 5 ani închisoare.

BURGHELEA LUCIAN, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. În baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. În baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 5 ani închisoare.

HARITONOVICI RĂZVAN EUGEN, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. În baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adăuga un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 5 ani închisoare.

SĂFTESCU DAN DUMITRU MARIAN, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 5 ani închisoare.

NĂFORNIŢĂ CONSTANTIN, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 5 ani închisoare.

DUMITRU RODICA MARIA, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpata urmând sa execute in total 4 ani închisoare.

TUŞA VERONICA, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna aceeaşi inculpata la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpata urmând sa execute in total 4 ani închisoare.

HAŢEGANU CONSTANTIN NICOLAE, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 4 ani închisoare.

ALIC COSTEL, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  la data 17 decembrie 2010.