Breaking news

Marian Oprea a ratat pentru 3 cm, bronzul la Mondialele de Atletism de la Sopot

Marian Oprea a pierdut duminică, medalia de bronz în finala de triplusalt de la Mondialele de Atletism în sală de la Sopot, pentru doar 3 centimetri.

marian oprea - mondiale sopotCalificat în finală cu cea mai bună săritură, care a măsurat 17.02, Marian Oprea a reușit aceeași performanță din prima încercare în finala de duminică.

După a doua rundă de sărituri la triplusalt, românul a coborât pe 2, după ce rusul Lyukman ADAMS a sărit 17,21. A doua săritură a românului a măsurat 16.46.

După ce cubanezul Ernesto REVÉ a sărit 17.33, românul a coborât pe locul trei. Cubanezul a ratat a treia săritură, și pentru că s-a accidentat s-a retras din concurs. Însă cel de-al doilea cubanez aflat în finală la triplusalt Pedro Pablo Pichiardo, a reușit din a ultima încercare 17.24 și a luat bronzul.

Românul a ratat a treia și a patra încercare. A cincea săritură a românului a măsurat 16.46, iar cea de-a șasea 17.21. Astfel că Oprea a ratat medalia de bronz pentru doar 3 centimetri.

Medalia de aur i-a revenit rusului Lyukman ADAMS, care din ultima încercare a reușit o săritură de 17.37 și a devenit campion mondial la Sopot.

finala mondiala triplusalt