Breaking news

Marian Drăgulescu, dovada vie că se poate atunci când îți dorești ceva cu adevărat

loading...

Marian Drăgulescu a devenit azi, la 35 de ani, vicecampion mondial la sărituri. Această performanță vine la 12 ani distanță de la argintul mondial cucerit tot la sărituri la Anaheim, și la trei ani de când s-a retras din competiției. Drăgulescu și-a reluat activitatea de gimnast de circa un an de zile, a muncit, a sperat și a demonstrat tuturor că se poate chiar și la 35 de ani.

sebiGimnastica românească este în elita mondială grație lui Marian Drăgulescu. Un sportiv cu o ambiție extraordinară, cu o capacitate de muncă fantastică și cu un talent incredibil.

Nu doar că este cel mai valoros gimnast român din toate timpurile, și că are cele mai multe titluri mondiale cucerite în istorie dintre toți gimnaștii români, este unul dintre cei mai valoroși gimnaști din lume. Drept dovadă stă și săritura care-i poartă numele și care chiar și azi în finala de la Glasgow, a fost executată de șase din cei opt finaliști.

Mă bucur nespus pentru că la două zile de la cumplita tragedie din Club Colectiv, mai răsare o rază de soare și pentru noi, românii.

Am avut onoarea să-l cunosc pe Marian Drăgulescu, să realizez câteva interviuri cu el, să-i strâng mâna și să mă mândresc că am ocazia să cunosc un astfel de om, un astfel de sportiv.

L-am cunoscut în 2012, cu puțin timp înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Londra, unde din păcate, nu a fost lăsat să participe. Oficialii din federația Română de Gimnastică aveau alte priorități atunci și în loc să urmărească interesul național, l-au ales pe cel personal și au eșuat lamentabil la Londra.

În 2012, Drăgulescu era extrem de afectat de faptul că nu a putut merge la Olimpiadă să-și atingă visul de a deveni campion olimpic.

I-am înțeles durerea și i-am dat dreptate în privința dezamăgirii față de decizia FRG. Chiar dacă s-a retras atunci din activitatea de gimnast și a devenit antrenor apoi arbitru, gândul și inima i-au rămas tot la competiție, tot la olimpiadă.

Performanța reușită azi, în ciuda tuturor criticilor, piedicilor, scepticilor, arată că cei care l-au lăsat acasă în 2012, au greșit enorm și că i-au furat șansa de a câștiga o medalie.

Performanța de azi a lui Drăgulescu este dovada vie a faptului că dacă îți dorești ceva în viață, cu adevărat, și în ciuda tuturor, muncești, speri și îți dorești, SE POATE.

Românii, indiferent de profesie și vârstă, ar trebui să învețe din această reușită, din ambiția lui Drăgulescu.

Toată stima pentru performanța lui Marian Drăgulescu. Îl felicit sincer, pentru că îmi dă încă un motiv real să mă mândresc că sunt român, că el este român și că gimnastica românească are un astfel de sportiv valoros.

Felicitări Marian Drăgulescu și mult noroc pentru a-ți atinge obiectivele la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

loading...