Breaking news

Mădălin Mocanu a cucerit cea de-a cincea ediție a Turneului Campionilor RTP

Mădălin Mocanu a reușit duminică, 6 noiembrie 2022, să câștige în premieră, Turneul Campionilor RTP. În finală l-a învins pe Cosmin Argintaru.

Mădălin Mocanu, fost lider RTP la simplu și dublu masculin, a reușit să își treacă în palmares cel mai valoros trofeu RTP de până acum. La nici 24 de ore de când a cucerit RTP FINLAS 2022, fapt ce i-a permis să fie ultimul Campion RTP calificat la Turneul Campionilor RTP 2022, Mădălin Mocanu a reușit fabuloasa performanță să câștige patru meciuri care i-au adus râvnitul trofeu. În două zile consecutive, Mădălin Mocanu a jucat aproape perfect, câștigând opt meciuri fără să piardă set. În finala Turneului Campionilor RTP 2022 s-a impus în două seturi, scor 4-2, 4-0 în fața lui Cosmin Argintaru, Campion RTP 1000 în acest an.  Este cel de-al cincilea trofeu RTP câștigat de Mădălin Mocan la RTP. Pentru această reușită, Mădălin Mocanu a fost premiat cu 300 lei, un vouhcer RTP în valoare de 200 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul Turneului Campionilor RTP, realizat special pentru această competiție ajunsă la cea de-a cincea ediție.

Cosmin Argintaru, campion RTP 1000 în data de 19 iunie 2022, a bifat cea de-a treia finală RTP din acest an, după finala mică pierdută la turneul Aniversar RTP numărul 100, în fața lui Adrian Căruceriu. După două meciuri grele în sferturi cu Alexandru Ivănescu și în semifinale cu Rareș Mărăcine, ambele terminate la mustață, în set decisiv, Cosmin Argintaru nu a mai avut energia necesară să se impună în fața fostului lider RTP. A fost o zi lungă, de 12 ore de tenis, primul meci disputându-se la ora 8 dimineața, iar finala, abia la ora 19,00 seara în nocturnă. Pentru prima sa finală la Turneul campionilor RTP, Cosmin Argintaru a fost premiat cu 200 lei, un voucher RTP în valoare de 150 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul finalistului, creat special pentru Turneul Campionilor RTP 2022.

Cea de-a cincea ediție a Turneului Campionilor RTP a reunit la start 16 jucători.

Istoric câștigători Turneul Campionilor RTP:

2018 –  Radu Sebastian Popa
2019 – Claudiu Băluță
2020 – Claudiu Băluță
2021 – Adrian Căruceiru
2022 – Mădălin Mocanu

>