Liber la reduceri!

În perioada 15 ianuarie-15 aprilie, vitrinele marilor magazine afişează reduceri de până la 80%. Asta pentru că a început prima rundă a promoţiilor din acest an, când are loc lichidarea stocului de articole din sezonul toamnă – iarnă. Astfel, toate produsele vor costa mai puţin.

reduceriSpre exemplu, magazinele Debenhams au deja reduceri de 30%, iar până la finele lunii februarie produsele vor costa chiar cu 80% mai puţin. „Odată cu intrarea în reduceri, clienţii care încă nu şi-au achiziţionat lucrurile pe care şi le doreau au ocazia să şi le cumpere, cu un discount considerabil”, a declarat pentru capital.ro, Ionuţ Vardianu, Brand Manager Debenhams în România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Vorbind în cifre concrete, o rochie care era în plin sezon 900 lei poate ajunge acum la un preţ de 270 lei, în timp ce un sacou va costa doar 90 lei în magazinele Debenhams.

În cadrul mall-ul Liberty Center din Bucureşti, clienţii vor găsi reduceri la mărci precum Adidas, Benissimo, Big Star, Bjornson, Brise, Cache Cache, Champion, Fox sau House of Art, anunţă oficialii complexului comercial.

Perioada de reduceri aduce cu sine şi un trafic mai mare de clienţi. Marius Barbu, oficialul mall-ului Liberty Center, mizează pe o creştere cu 15% a numărului de vizitatori lunari în perioada de lichidare a stocurilor de toamnă-iarnă.

Pentru a-şi atrage cumpărători, administratorii centrului comercial au lansat şi o campanie de evenimente pentru a susţine creşterea traficului. “Vom aduce în fiecare weekend noi spectacole sau concerte cu artişti ai momentului. Astfel, în weekendul care se apropie,  pe 16 şi 17 ianuarie, avem spectacole de teatru, iar duminica, pe 17 ianuarie, am pregatit un  show Smiley”, a declarat Marius Barbu. De asemenea, va avea loc şi un show interactiv cu DJ Christu şi MC raku, pentru ca săptămâna viitoare Elena Gheorghe să urce pe scena din Liberty Center.

Vânătorii de chilipiruri vor fi dezamăgiţi de faptul că există şi magazine în care perioada de promoţii nu este luată în seamă. Astfel de excepţii sunt reprezentate de brandurile de renume care ar risca în acest fel să îşi pericliteze imaginea.

În România, perioada de reduceri este în mod oficial de două ori pe an, 15 ianuarie-15 aprilie, pentru sezonul toamnă-iarnă, iar cea de-a doua perioadă este 1 august-31 octombrie, pentru sezonul de primavară-vară. Conform legii, perioada soldurilor de sezon nu trebuie să fie mai mare de 45 de zile, iar preţurile se stabilesc după reguli stricte.

Cristina Nenciu

>