Lapte contaminat cu melamină

milkMalamina, produs chimic extrem de toxic, a fost descoperită din nou în loturi de lapte aflate deja în comerț în sud-vestul Chinei. În 2008, 6 bebeluși și-au pierdut viața și alți 300 000 s-au îmbolnăvit în urma consumului de lapte contaminat cu melamină.

Loturile de lapte aparținând a trei companii din localitățile Shandong (Est), Hebei (Nord) și Liaoning (Nord) au fost retrase de pe piață în provincia Guizhou la ordinul autorităților sanitare locale, informează China Daily.

Presa făcuse deja în decembrie 2009 afirmații despre existența laptelui contaminat în alte două provincii, dar un responsabil din industria de lactate estima atunci că ar fi vorba doar de câteva produse rămase din 2008.

Negat pentru mult timp, scandalul laptelui contaminat cu melamină a izbucnit în septembrie 2008, la numai câteva zile de la începerea jocurilor olimpice de la Pekin, și a antrenat o adevărată psihoză în China, precum și retragerea produselor din lapte chinezești de pe întreaga planetă.

Melamina a provocat grave probleme renale sugarilor și copiilor cu vârste fragede. 6 dintre aceștia au decedat și alte 300 000 s-au îmbolnăvit. În total, în urma investigațiilor și a proceselor, 21 de persoane au fost condamnate și două au fost executate.

>