Breaking news

Kovesi fuge de anchetă ca dracu de tămâie

loading...

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, sau mai scurt ”Luluța”, fuge de ancheta penală care ar arăta că a luat șpagă de la Bercea, precum dracul de tămâie.

sebi popescuLuluța scuipă și în sân când aude că ar putea să fie anchetată penal pentru presupusa șpagă de 200.000 de euro încasată prin șofer, de la Mircea Băsescu, pentru a-l scăpa de pârnaie pe interlopul Bercea Mondial.

Cu protecție de la Băsescu, Kovesi stă liniștită și lucrează la dosarele adversarilor politici ai președintelui, care musai trebuie băgați la închisoare. Vinovați, nevinovați, condamnați să fie.

Kovesi, care se lăuda în străinătate ca prima femeie procuror a României care luptă împotriva corupției, este în realitate o unealtă politică a regimului Băsescu care execută la comandă.

Kovesi nu este nici pe departe eminența cenușie a procuraturii din România. Ea este bună doar la plagiat teze de doctorat și la executat ordine politice. În rest, e praf și pulbere, îngâmfată și arogantă.

Fostul ei consilier, acum ajuns Procuror General, Tiberiu Nițu spune că nu este oportună anchetarea lui Kovesi pe motiv că denunțătorul, adică Bercea, nu ar fi credibil.

Dar credibil a fost denunțătorul anonim care a trimis la DNA o bucată dintr-un ziar cu un articol despre privatizarea ICA și a scris cu pixul pe acesta că procurorii ar trebui să ancheteze? Două rânduri scrise pe o bucată de ziar de un român nemulțumit, poate fi considerat denunț? Sau scrisoarea din pușcărie a lui Nati Meir e bună de luat în seamă și de cercetat, pentru că îi servește intereselor lui Băsescu?

După ce criterii stabilesc procurorii care denunț e credibil și care nu, astfel încât să nu cheltuie aiurea banii statului?!

Cum poți să spui ca și Procuror General despre o sublaternă a ta că nu este oportun să o anchetezi ca să aflii dacă a luat sau nu șpagă de la interlop, și să invoci că acest lucru nu este oportun???

Spune direct că nu ai coaie și că îți e frică să o anchetezi pe Kovesi, că tu defapt faci figurație la Parchetul General. Că ai avut ambiția în viață să devii primul procuror al României, dar doar cu numele, și doar pe filiera politică, fără să îți exerciți funcția potrivit atribuțiilor constituționale.

Un procuror general adevărat, integru, profesionist, nu spunea niciodată așa ceva și în mod logic, normal, legal, firesc, demara anchetă pentru a elucida dacă acuzațiile sunt reale. Întrucât însăși Mircea Băsescu, nimeni altul decât fratele Președintelui României, a fost interceptat de DNA în biroul său când îi spunea Izaurei Anghel, că i-a dat lui Kovesi 200.000 de euro. Deci nici fratele lui Băsescu nu este credibil? Sau procurorul Nițu a primit telefon pe firul roșu de la Cotroceni și i s-a spus ce să facă?!

Cât despre Kovesi, care mai nou aflăm că pe vremea când era Procuror General, se iubea prin camerele de hotel cu un SPP-ist care în mod normal trebuia să îi asigure protecția, este un munte de prostie și incompetență.

Angela Nicolae a povestit într-o scrisoare deschisă, cum Kovesi a mazilit-o pe procuroarea Angela Ciurea, care ancheta cazul ALRO. Și pentru că se apropiase de camarila lui Băsescu, procuroarea Angela Ciurea a fost silită să plece din procuratură, de însăși Kovesi, pe atunci Procurorul General al României. Și în loc să fie dată afară pentru acest lucru, Kovesi a fost ținută în brațe, și în 2012, promovată șefă la DNA, cu mâna lui Ponta, care semnase un pact cu Băsescu.

Madam Kovesi, dacă zici că ești sfântă și neprihănită, curată ca lacrima, de ce nu vrei să fii anchetată de un procuror, pe care poate chiar tu l-ai promovat prin DNA, sau Parchetul General? Îți e frică să nu se afle cum ai luat șpaga de 200.000 de euro ca să-l scoți din închisoare pe interlopul Bercea Mondial și cum ai executat politic comenzile lui Băsescu?! E o vorbă românească care spune cam așa: de ce ți-e frică, tot nu scapi!. Așa că stimabilă luptătoare a regimului băsist, dormi liniștită, cu siguranță îți va veni și ție rândul….

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>