Breaking news

Kovesi a acoperit mita luată de Mircea Băsescu încă din 2011

loading...

Laura Codruța Koveși, actualmente șeful DNA, a acoperit mita luată de fratele Președintelui României, Mircea Băsescu, încă din martie 2011.

sebyProcuroarea Kovesi știa foarte bine câți bani a luat Mircea Băsescu de la Bercea Mondial, pentru a-l scăpa de pârnaie, încă din 2011. Odată cu arestarea lui Mircea Băsescu și filmulețele făcute publice de familia lui Sandu Anghel, lucrurile ies la iveală pas cu pas. Și așa aflăm caracatița persoanelor mituite de Bercea Mondial. Cu aproape toată familia arestată și rămas fără bani, Bercea Mondial dă în vileag pe toți cei care au luat bani de la el dar l-au lăsat în pușcărie.

Interlopul din Slatina a spus că a dat bani Președintelui României, Traian Băsescu, fratelui acestuia, Mircea Băsescu, liderului PDL Drăgănești Olt, Marian Căpățână, procuroarei Laura Codruța Kovesi și judecătoarei Livia Stanciu.

Informații despre mita dată de Bercea lui Băsescu și altor persoane sus puse din justiție și administrație, au apărut încă din martie 2011. Eugen Iacobescu, procurorul ce-l ancheta pe Sandu Anghel pentru tentativă de omor, a dezvăluit presei din Slatina că Bercea ar fi dat 300.000 de euro lui Mircea Băsescu și că urma să îi mai dea încă 400.000 de euro. Procurorul aflase de aceste lucruri după ce l-a interceptat pe Bercea în închisoare în timp ce vorbea la telefon cu familia lui.

În 2011, Kovesi era Procuror General și când a aflat ce a divulgat procurorul Eugen Iacobescu, i-a luat dosarul, l-a reclamat la CSM, după care l-a obligat să se pensioneze, scoțându-l astfel pe linie moartă.

Așadar Kovesi este la curent cu practicile ilegale ale familiei Băsescu și în loc să își facă treaba de procuror pentru care era plătită, a ținut totul la secret ca să-și păstreze funcția și ca să-l protejeze pe Băsescu. Și în tot acest timp, Kovesi a fost ridicată în slăvi, premiată până și de americani pentru lupta ei împotriva corupției. Care corupție???? Care luptă???? Ea e la fel de coruptă ca și Băsescu.

Acum bomba a explodat și seismul se produce în valuri. Numai că sistemul se protejează. Dacă procurorul Eugen Iacobescu ar avea curajul să spună tot ce s-a întâmplat în 2011, Luluța ar merge direct la zdup, de mână cu Băsescu și cu întâia judecătoare a țării, Livia Stanciu.

Scandalul Mondial dintre Berca și Mircea Băsescu arată putreziciunea din România și din sistemul juridic și politic al țării. Arată cum se face defapt justiție în România. Cum Kovesi primește 200.000 de euro, cum albește dosare, cum construiește dosare la comandă politică, și cum îi apără interesele lui Băsescu.

CSM s-a grăbit să anunțe anchetă pentru a apăra reputația lui Kovesi și Stanciu, după ce Bercea a spus că le-a dat și lor bani. În loc să ancheteze să vadă dacă interlopul spune adevărul, CSM se comportă ca un sindicat și îngroapă scandalul albind reputația celor două ”doamne” ale justiției românești. Verdictul Inspecției Judiciare e deja știut: Kovesi și Livia Stanciu sunt curate ca lacrima iar Bercea a încercat să le afecteze credibilitatea și probitatea morală.

Dacă Antena 3 nu făcea publice filmulețele cu Mircea Băsescu, nici până azi, DNA nu mișca un deget împotriva fratelui Președintelui României. Ceea ce este strigător la cer e faptul că Băsescu, ahtiat după bani, a ajuns să fie mituit până și de țigani. Sper din tot sufletul ca proverbul românesc ”S-a înecat ca țiganul la mal”, să i se aplice din plin lui Băsescu în aceste zile, cu vârf și îndesat.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>