Breaking news

Inspecția Judiciară verifică dacă procurorul care anchetează moartea Polițistului Bogdan Gigină, era competent

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul anchetei derulate de procurorul de pe lângă Tribunalul București, în cazul accidentului din 20 octombrie, în urma căruia polițistul Bogdan Gigină, care-i asigura escorta lui Gabriel Oprea, a murit.

Gigina Bogdan Cosmin politist mort groapaInspecția Judiciară spune că s-a sesizat din oficiu ca urmare a relatărilor mass media despre un posibil caz de încălcare a dispoziţiilor procedurale privind competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale.

Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la data de 29 octombrie 2015, cu privire la posibile încălcări ale dispoziţiilor procedurale referitoare la competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale, în dosarul vizând decesul subinspectorului de poliţie GIGINĂ BOGDAN-COSMIN, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Lucrarea a fost înregistrată la Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori. Verificările prealabile urmează să fie efectuate în conformitate cu dispoziţiile art.45 alin.2,3 şi 4 lit. b din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară. Etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, “de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor”, se arată în comunicatul de presă al Inspecției Judiciare, remis exclusivNEWS.ro.

Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă din dosarul Gigină și procurorul de caz a audiat până acum mai mulți polițiști martori la accident, pe șoferul și aghiotantul lui Gabriel Oprea cât și pe vicepremier.

>