Breaking news

În loc să muncească și să-și plătească datoriile, grecii protestează

De mai bine de un an de zile, grecii protestează săptămânal pe străzile din Atena  și ale marilor orașe, nemulțumiți de faptul că statul lor are visteria goală.

Toată Europa a înțeles că grecii sunt plini de datorii și că nu știu pe unde să își scoată cămașa. Au negociat la sânge cu FMI și Uniunea Europeană și au obținut o reducere la jumătate a datoriilor însă nu le-a fost de ajuns.

Protestează în fiecare săptămână și fac haos pe străzi, în loc să muncească și să înceapă să-și plătească datoriile. Au doborât guvernul au votat alți politicieni în parlament și tot e haos în țară. Au sperat că dacă protestează în fiecare săptămână vor înmuia inima europenilor și să-i determine să le plătească datoriile.

Au trăit atâția ani în lux dar pe datorie și când a venit plata scadentă a facturilor se fac că plouă, că nu au de unde să plătească.

Nu este pentru prima dată când grecii aplică această strategie și reușesc să se sustragă de la plata datoriilor declarându-se în faliment.

Acum situația este mult mai complicată pentru că se află în Uniunea Europeană și în Zona Euro. O ieșire a Greciei din Zona Euro va crea mari probleme celorlalte state inclusv României. Practic, Grecia este Calul Troian al Europei, care poate duce la efecte nebănuite.

Dacă protestează pe străzi nu fac decăt să reducă productivitatea muncii, să sperie turiștii și să nu reușească să își revină prea curând.

Însă protestele de stradă sunt făcute și la mica înțelegere cu partidele politice, cu guvernanții, pentru a putea să obțină foarte multe scutiri de la plată  a datoriilor și să primească în continuare bani de la forurile internaționale.

Cum poți oare să dai bani cu împrumut unei țări în faliment și ai cărei cetățein o țin întruna în greve și uită să mai și muncească?

Și totuși, grecii au păpat banii iar acum să facă bine să-i dea înapoi.