Breaking news

Hey, Madam Livia, când vă dați demisia?!

loading...

Livia Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, cea mai înaltă instanță de judecată din România, a băgat după gratii, timp de șase luni de zile, o femeie nevinovată, sub pretextul că a șantajat-o.

sebi popescuPrima judecătoare a României a făcut abuz de funcția pe care o deține la Înalta Curte și i-a pus pe ”partenerii” ei de la DNA, să o salte pe biata femeie și să o arunce în pușcărie timp de șase luni de zile. Doar pentru faptul că femeia, fostă angajată a soțului decedat al Liviei Stanciu, a îndrăznit să-și ceară banii care i se cuveneau.

În loc să-i dea banii, Livia Stanciu a asmuțit procurorii DNA pe femeie și a acuzat-o că o șantajează.

Pe repede înainte, mai exact, cu viteza luminii, procurorii lui Koveși au dat dovadă de o celeritate record și au trimis urgent dosarul în instanță, unde, culmea, ieri, 20 mai 2015, Curtea de Apel București  a achitat-o pe femeie definitiv.

Instanța a stabilit că femeia nu se face vinovată de acuzele formulate de Livia Stanciu. Cu alte cuvinte, Livia Stanciu s-a folosit de puterea pe care o deține în justiție pentru a o băga la închisoare pe biata femeie, șomeră și care abia avea din ce să trăiască.

Dacă și primul judecător al României comite astfel de abuzuri inimaginabile și bagă oameni nevinovați la închisoare, este de-a dreptul incredibil. Acest abuz al Liviei Stanciu și al procurorilor DNA, dovedesc faptul că sistemul de justiție din România nu este independent. Este în mare parte dependent de oamenii politici, de șefa Înaltei Curți și de DNA.

Într-o țară civilizată cu oameni cu morală, un judecător aflat într-o astfel de situație penibilă, și-ar fi dat instant demisia din magistratură.

Dacă România ar fi o țară cu instituții reale și independente, CSM s-ar autosesiza în acest caz și ar sancționa-o exemplar pe Livia Stanciu.

Însă cine să îndrăznească oare să ridice mâna și glasul la prima judecătoare a țării?!

Așadar, Madam Livia Stanciu, aveți morală? Aveți bun simț? Când vă dați demisia?!

loading...