Breaking news

Halep, fii blândă cu inimile românilor, nu le provoca infarct!!!

Simona Halep a câștigat duminică seară, la Indian Wells, primul ei titlu Masters din carieră, dar în ce hal!!! Finala a fost dramatică, iar finalul de infarct, nerecomandat celor slabi de inimă.

sebi popescuMai, mai să fac infarct la finala jucată de Halep cu sârboaica Jelena Jankovic. După ce și-a pierdut serviciul în debutul meciului, am zis, nu-i nimic, face imediat break, lucru care s-a și întâmplat. Apoi și-a făcut serviciul și s-a instalat la conducerea setului. Și începusem să mă liniștesc, crezând și sperând, ținând cont și de ultimele victorii ale lui Halep în fața sârboaicei, că totul va decurge în favoarea româncei, și că totul se încheie în două seturi.

Numai că m-am înșelat cu vârf și îndesat, deși am văzut în ultimii trei ani, de când o tot urmăresc pe Halep, mai bine de 70 de meciuri ale ei. Când am văzut cum își pierde serviciul în mod inexplicabil am început să mă enervez puțin, iar pulsul creștea alarmant.

După ce a pierdut primul set cu 2-6, plin de nervi, am zis, nu-i bai, își revine, căci nu era prima dată când Halep se juca cu inimile și nervii românilor.

Și cum speranța moare ultima, în setul doi, după ce și-a făcut serviciul, iar mai apoi la 1-1 și l-a pierdut în mod ciudat. Și de aici să te ții nene, ca într-un carusel. Când sus, când jos. Românca a făcut cel mai catastrofal set din carieră. Și-a pierdut de trei ori la rând serviciul, și nu știu prin ce minune a reușit de fiecare dată să egaleze scorul.

La 4-4, după ce a ratat o minge de re-break, mi-am zis, e gata, aici se termină totul. Dar după ce i-a anulat sârboaicei minge de 5-4, și apoi a făcut rost de încă o șansă de re-break, mi-am zis în gând că dacă Halep face break-ul, va câștiga meciul. Și se pare că am avut dreptate. Însă, chiar și după ce a câștigat setul doi cu 7-5 și s-a ajuns în cel decisiv, am avut îndoieli că predicția mea se va realiza. Căci, și în setul trei, Halep a jucat la fel de ciudat și enervant.

În viața mea nu am fost atât de tensionat și nervos în timp ce urmăream un meci de tenis. La 5-3, când a servit pentru meci și am văzut că iar și-a pierdut serviciul, mă gândeam dacă să pun mâna pe pastile sau să sun la 112 după salvare.

Noroc că și sârboaica a căzut psihic și fizic și i-a servit pe tavă, româncei, trei mingi de meci, după ce la 0-30 a făcut dublă greșeală.

A fost o finală de ținut minte, și care cu siguranță nu va fi uitată prea ușor nici de Halep. Să câștigi în așa manieră, primul tău titlu Masters, nici că ți-ai fi putut imagina. Însă dacă totul decurgea lin și fără dramatism, nici nu aș mai fi scris acest editorial, în finalul căruia îi adresez Simonei Halep, o mare rugăminte: dacă se poate, Simona, nu te mai juca în halul ăsta cu inimile românilor, fă tată ceva cu serviciul ăla, că ne omori!!!