Breaking news

“Guvernarea cea mai tampita” | Comentariile artistilor romani la o noua lege.

 Totul incepe pe facebook, la o postare in care se aduce la cunostinta artistilor, ca impozitele au crescut si sunt nevoiti sa isi declare singuri veniturile catre ANAF. De la 1 ianuarie 2018 nu se mai retin CAS si CASS la sursa la UCMR-ADA ( Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor  din Romania – Administratia Drepturilor de Autor). Acestea se declara si se platesc individual de catre artist, la ANAF.

CAS creste de la 10,5% la 25% din veniturile din drepturi de proprietate intelectuala;

CASS creste de la 5,5% la 10% din veniturile din drepturi de proprietate intelectuala.

Compozitorul Cristian Faur, comenteaza public: “Practic, statul s-a spalat pe maini de pensiile si de asigurarile noastre de sanatate … in ce mizerie de tara am ajuns sa traim! “

Cantareata Paula Seling, adauga un ironic “superb“, in timp ce castigatoarea sezonului 5 de la Vocea RomanieiCristina Balan, nu se fereste sa injoseasca sistemul si guvernul:  “De toata jena… guvernarea cea mai tampita, din toate guvernarile. Bataie de joc pe toata linia. Dar e bine sa tii cetatenii ocupati la cozi interminabile, sa n-aiba timp de politica. Sa nu mai aiba timp sa protesteze, sa fie vigilenti. Pai nu? Daca tot i-am suparat cu iesitul in strada…. Eu nu am putut primi indemnizatie de crestere pentru gemeni, pentru ca existau conflicte intre organismele statului, iar acum, practic, statul se spala pe maini si ne trimite in toate directiile sa ne plimbam pentru a-i da bani in schimbul carora nu primim nimic. Asigurare de sanatate??! Care sanatate? In sistemul asta putrezit unde mori cu zile?? Pensie de 3 lei??? Cu taxe si preturi care cresc de zici ca mananca drojdie?
In strada cu noi, cat mai avem un strop de energie!”

Nici cei mai tineri artisti nu trec cu vederea. Claudiu Dumitrache, revoltat, comenteaza: “Cred ca ii voi taia si ii voi arunca la caini. Eu nu compun muzica ca sa stea mucosii aia inculti la caldura. Pana aici le-a fost.”

Sursa: facebook.com (UCMR-ADA)

>