Breaking news

Gripa aviară revine

aviara.Virusul gripei aviare a fost detectat din nou într-o crescătorie din nordul Israelului, a anunțat astăzi, 27 ianuarie, un responsabil al Ministerului Sănătății israelian. Virusul H5N1, înalt patogen al gripei aviare, a fost descoperit la puii dintr-o crescătorie din Ein Shemer.

Responsabilul din cadrul Ministerului Sănătății a dat ordine pentru izolarea crescătoriei pe o rază de 3 000 de kilometri și sacrificarea tuturor celor 43 000 de păsări din cadrul acesteia. Se va începe, de asemenea, examinarea sistematică pentru evitarea unor eventuale riscuri de epizootie.

Amintim că în anul 2005 virusul H5N1 a fost descoperit și în România, prima ţară europeană unde prezenţa acestui virus a fost confirmată în mod oficial la momentul respectiv. În martie 2006, Uniunea Europeană interzicea importurile de păsări, de carne de pasăre și ouă cu proveniență din Israel, deoarece mai multe crescătorii din această țară fuseseră contaminate cu gripa aviară. 1,4 milioane păsări au fost sacrificate în acea perioadă în Israel.