Breaking news

Ghid la indemana pentru alegerea inelului de logodna ideal

De-a lungul vietii fiecare este pus in fata unor alegeri mai mult sau mai putin importante, mai provocatoare sau mai stresante, dupa caz. Pentru barbati alegerea diamantului pentru viitoarea sotie reprezinta una dintre cele mai dificile astfel de situatii. Mai ales pentru ca este vorba despre investirea unei sume destul de insemnate de bani, cunoasterea acestui sector devine importanta si necesara in aceeasi masura. Exista o sumedenie de criterii pe care bijuteria trebuie sa le indeplineasca, si acestea se refera atat la parte financiara, cat si la estetica si calitate.

inele-de-logodna-diamag-600x345_1Cand vine vorba de acest capitol, Diamag exceleaza din toate punctele de vedere. Mai mult decat atat, reprezinta optiunea preferata de barbati intrucat le iese in intampinare si cu un ghid foarte eficient ce vizeaza selectarea celui mai potrivit diamant care sa constituie inelul de logodna potrivit. De altfel, in cadrul paginii diamag.ro se gasesc cele mai variate colectii de inele dintre care se poate alege.

Abia in momentul in care incepe cautarea propriu zisa a inelului multi barbati aud de cei 4 C ai diamantelor. Unii deja sunt in cunostinta de cauza, insa nu pe deplin informati cu privire la acest subiect. Ghidul de mai jos ofera o explicatie clara si in acest sens.

Este vorba despre Carats – caratele, Color- culoarea, Clarity – claritatea si Cut – taietura diamantului. Orientarea in jurul acestor aspecte face alegerea inelului de logodna mult mai usoara, iar alaturarea unor informatii ce vizeaza forma diamantului si certificarea acestuia sunt de asemenea binevenite.

Algerea inelului potrivit de logodna – criterii de indeplinit

Fiecare diamant extras este supus unor procese pentru a ajunge intr-o forma finala de exceptie. Astfel, piesa este taiata si slefuita astfel incat sa capete o forma placuta, atragatoare. Spre exemplu, briliantul rotund este una dintre cele mai populare forme, apreciate de altfel de femeile din intreaga lume. Desigur, nu se lasa mai prejos nici modelele cubice sau patrate, acestea fiind la fel de indragite de femei, mai ales cand alcatuiesc inelul de logodna pe care il primesc de la cei alaturi de care doresc sa isi petreaca tot restul vietii.

Numarul caratelor este mai mult sau mai putin relevant, in functie de gusturi. Cert este un lucru si anume ca de dorit este sa se gaseasca cel mai bun echilibru intre calitate si marime astfel ca piesa finala sa rezulte intr-o bijuterie speciala, rapitoare.

In ceea ce priveste culoarea diamantului, dupa cum se observa si pe www.diamag.ro, aceasta poate sa varieze, de la incolor complet – nuanta notata cu D – si pana la galben – notat cu Z. Fiecare diamant poate sa reflecte lumina intr-un spectru de culori, actionand ca o prisma. Acesta actioneaza ca un filtru si ofera o anumita intensitate de culoare in raport cu propria nuanta.

Un alt aspect de avut in vedere in alegerea unui inel de logodna deosebit face referire la claritate. Aceasta rezulta din localizarea, marimea, numarul si tipul incluziunilor. Cat de curat si limpede este un diamant se deduce din gradul de claritate a acestuia. Ceea ce influenteaza pretul pieselor in general sunt cristalele sau depozitele de carbon microscopice prezente in diamant. Modelele incolore, absolut clare sunt cele mai scumpe. Spre exemplu, cele ce dispun de certificat GIA sunt preferate pentru ca acesta foloseste un sistem de standarde ce insumeaza toate aspectele referitoare la incluziunile unui diamant.

De asemenea, in alegerea inelului de logodna cu diamant trebuie sa se tina cont de taietura. Este poate unul dintre criteriile cele mai importante sau in aceeasi masura de importante ca cele de mai sus. Acesta se refera la  simetrie si proportii. Cand taietura se greseste, exista riscul ca diamantul sa se ciobeasca sau chiar sa se sparga. Cand fatetele nu sunt aliniate corect, nici lumina nu va trece corect prin diamant, deci stralucirea nu se va ridica la inaltimea asteptarilor. De altfel si montarea este mai dificila cand diamantul nu a fost taiat bine.

Exista o sumedenie de moduri in care se pot realiza masuratorile diamantului, necesare pentru a determina relatia dintre dimensiune, finisaj si stralucire. Unii gemologi considera chiar ca taietura este cea mai importanta pentru un diamant perfect.

Nu in ultimul rand, este important ca piesa de bijuterie sa vina insotita de certificare. Colectiile de pe diamag.ro dispun de certificare GIA, aceasta reprezentand dovada unui diamant verificat profesional, in mod impartial. Oricine porneste in cautarea unui inel cu diamant trebuie sa se asigure ca primeste dovada faptului ca piatra pretioasa este una veritabila si are si caracteristici specific care ii dau valoare. Cu alte cuvinte, un certificat sporeste pretul unui diamant.

Scopul acestui ghid este de a ajuta reprezentantii sexului puternic, dar nu numai, sa aleaga un inel cu diamant potrivit, sa aiba garantia ca investitia facuta este intr-adevar valoroasa si mai ales ca aleasa care il va primi va ramane cu adevarat placut surprinsa.

>