Breaking news

Ghici ghicitoarea mea, cine își va da demisia?!

Întrebare întrebătoare, cine își va da demisia oare? Băsescu sau Boc? Sau amândoi? Astăzi se împlinesc fix 15 zile de când Băsescu a intrat prin telefon la Realitatea TV unde era invitat Raed Arafat și a spus celebra zicală ”Ghici ghicitoarea mea”.

La 15 zile de la declanșarea unui scandal național care a trezit la viață milioane de români, Băsescu tace ca porcul în păpușoi și își trimite slugile să dea din gură vrute și nevrute la televiziunile de partid.

După ce timp de șapte ani a învrăjbit clasele sociale între ele, a tăiat salarii, pensii, alocații și ajutoare sociale, Băsescu culege fix ceea ce a semănat, adică furtună.

Nici în cele mai cumplite coșmaruri nu își închipuia el că o țară întreagă să strige timp de 10 zile, ”Ieși afară, javră ordinară!”. Nici chiar Ceaușescu nu a avut ”plăcuta” ocazie ca o țară întreagă să strige lozinci dure și jignitoare la adresa sa.

Protestele vehemente ale românilor din țară au făcut ca și cei aflați la mii de kilometri depărtare să reacționeze și să fie solidari cu cei de acasă. Astfel că românii de la Londra, Madrid, Paris, Roma, Lisabona, Viena și chiar Montreal, fiefuri ale lui Băsescu să se revolte împotriva lui și să ceară la unison demisia lui.

Dacă în primele zile de la izbucnirea protestelor liderii PDL au dat bir cu fugiții, de câteva zile au început să fie reactivați și scoși în față pe toate televiziunile probăsiste pentru a-i susține trena lui Băsescu. Pupinbăsițti precum Monica Macovei, Traian Ungureanu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur și Sever Voinescu au îneput să facă ce știu ei mai bine. Să împroște cu noroi în Opoziție, să dezinformeze, să își acopere urmele, să se disculpe și să dea vina pe greaua moștenire.

Noroc că românii s-au trezit din amorțire și nu dau semne că vor să mai fie păcăliți încă odată. E de știut faptul că românii se pornesc foarte greu, dar sunt cam imposibil de oprit până când nu își vor atinge obiectivele.

Se anunță o spătămână de foc care nu va face decât să inflameze și mai mult spiritele și să scoată în stradă tot mai mulți români. Sesiunea parlamentară extraordinară de luni, Ziua Unirii din 24 ianuarie, protestele pensionarilor militari, protestele sindicatelor, protestele din Piața Universității și din toate  marile orașe din țară cât și mult așteptata decizie a Curții Constituționale privind comasarea alegerilor, vor face ca lucrurile să se precipite în continuare și să nu știm care va fi deznodământul.

Ideea care se conturează în săptămâna ce stă să înceapă este, cine își va da demisia? Cine va fi sacrificat pentru a da satisfacție mulțimii flămânde de sânge și de răzbunare? Să fie Băsescu oare?