Breaking news

Felicitări Băsescu, ai împărțit din nou țara în băsiști și antibăsiști

Aflat pe picior de plecare de la Cotroceni, dar nu și de la butoane, Traian Băsescu a reușit ca după zece ani de semănat ură și dezbinare, să împartă din nou țara în băsiști și antibăsiști și să se mențină în continuare la putere.

popescu sebastianDupă ce a păcălit românii în 2004 și 2009, Băsescu a dat lovitura și în 2014, cu ajutorul sistemului de manipulare creat în cei zece ani de domnie în România. A aplicat încă odată principiul ”dezbină-i și stăpânește-i”.

Când toți se așteptau ca Băsescu să plece la brutărie, marinarul a renăscut din propria cenușă odată cu aflarea rezultatului alegerilor prezidențiale când marioneta Iohannis, a câștigat majoritatea voturilor românilor care s-au prezentat la urne.

Votanții lui Iohannis, îndemnați să iasă din casă chiar de Băsescu, se dau de dreapta, occidentali și liberali. Numai că imediat după închiderea urnelor s-au adunat în stradă și au început să strige Jos Ponta, Jos Comunismul, Afară, afară cu PSD din țară, să se încaiere la București cu jandarmii români, la Paris cu jandarmii francezi, iar la Torino cu carabinierii.

Cum să spui că ești democrat și liberal dar strigi precum extremiștii și te comporți ca o haită de huligani puși pe scandal și care vor să facă haos pe străzi?

Deși a câștigat candidatul lor favorit, băsiștii erau extrem de agresivi cu tabăra adversă, lucru care le trădează ura și lipsa de democrație și liberalism.

Dacă ești democrat, occidental și liberal, atunci trebuie să respecți legile, regulile și să ai un comportament decent și să accepți pluralismul politic și diferența de opinie.

Mașina de propagandă băsistă era pregătită să arunce țara în haos în caz că rezultatul era nefavorabil lor, încercând astfel să conteste alegerile.

Este trist faptul că românii s-au lăsat păcăliți încă odată de Băsescu și nici acum nu înțeleg că Iohannis este doar o marionetă manevrată de marinar prin intermediul PNL, care s-a făcut o struțo-cămilă după absorbția PDL și a partidului Forța Civică.

Mă întreb retoric, oare, românii care i-au dat votul lui Iohannis, doar ca să nu iasă Ponta, de parcă premierul era ciuma în România, își aduc aminte cum erau făcuți în ianuarie 2012, de liderii PDL, când au ieșit masiv în stradă. Liderii de vază ai PDL, precum Sebastian Lăzăroiu, Teodor Baconschi spuneau despre românii care ieșiseră în stradă ca să-l susțină pe Raed Arafat, mazilit de Băsescu, cu apelative de genul ”mahalale inerte” și ”viermi”.

Păcat că uitați repede și repuneți la butoane niște indivizi care și-au bătut joc de noi toți, într-un mod fără precedent.