Breaking news

Eleve dezbrăcate și percheziționate de polițiști și procurori de față cu alți băieți, fără mandat

O elevă care a dat examenul de Bac la Liceul Dimitrie Bolintineanu a spus presei, vineri, după ce a ieșit de la audieri la Poliția Capitalei, că luni a fost dezbrăcată și percheziționată de față cu alți elevi, în mod abuziv.

politisti abuz elevi liceuAbuzuri incredibile au fost săvârșite de procurori și polițiști în cazul anchetei de fraudă la BAC la Liceul Dimitrie Bolintineanu din București.

La cinci zile de la prima descindere a procurorilor și polițiștilor, elevii spun prin ce coșmar au trecut. O elevă a povestit jurnaliștilor cum ea și alte eleve au fost dezbrăcate până la sutien și chiloți și controlate chiar și în zonele intime, de față cu alți elevi. Tânăra a spus că a fost reținută în mod ilegal fără să i se fi prezentat un mandat de reținere și percheziție corporală.

Spusele fetei sunt confirmate și de un elev care și el a fost dezbrăcat și percheziționat de procurori și polițiști.

Curtea liceului era goală, dar nu a durat mai mult de un minut să se umple. Am văzut cutia de criminalistică şi m-am gândit că altceva nu poate să fie. Nu ne-au spus altceva decât că este un control de rutină, că ne percheziţionează pentru fiţuici. Eu ieşisem din examen şi mi-au spus <<stai lângă colegi>>. Nu mi-au spus cine sunt, de unde sunt, deci pur şi simplu au făcut ce au vrut cu noi, au tras de noi în ultimul hal. Pe multe fete le-au percheziţionat de faţă cu băieţii, au tras de noi, de haine, de tot ce au apucat. Un control ca şi cum eram animale. Ultimii trei au rămas în sală şi i-au ţinut două ore în sutien şi chiloţi. Mi-au numărat banii din portofel”, a spus tânărul.

Alți doi elevi care au dat examenul la Bolintinenau au spus prin ce au trecut, luni, în urma perchezițiilor corporale: După două ore de examen au intervenit aproximativ 60 – 80 de poliţişti şi de la alte structuri, au intervenit în săli şi au percheziţionat atât elevii, cât şi cadrele didactice. Ne-au pus în temă şi ne-au percheziţionat. A fost o percheziţie foarte drastică, foarte amănunţit. Normal că ne-am speriat.

Perchezițiile abuzive de luni au continuat vineri cu o acțiune în forță a poliției împreună cu procurorul de caz care au venit inițial cu dubele apoi cu două autocare pentru a luat direct din sala de examen, 100 de elevi ca să fie duși la audieri la Poliția Capitalei și la DGA.

Intervenția lui Ponta care a cerut procurorilor să aplice procedura citării la domiciliu a fiecărui elev și nu să-i i-a ca pe niște vite și să-i bage în autocare, procurorul de caz a renunțat la această măsură.

Bâlbe au fost și la purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, care a spus inițial că ei au venit să pună în aplicare mandatele de aducere emise de Tribunalul București. Ca mai apoi să spună că Parchetul de pe lângă Tribunalul București ar fi emis mandatele de aducere. Care în cele din urmă nu au mai existat, ele fiind infirmate și de Procurorul Șef al Capitalei, Bogdan Staicu.

>