Breaking news

Echipa Civagoli a cucerit prima ediție a turneului de tenis RTP CUP

Echipa Civagoli formată din Gabriel Liahovici, Daniel Goidescu, Tiberiu Vasilache și Luchian Cincu, au cucerit duminică, 9 aprilie 2023, RTP CUP, primul turneu pe echipe organizat de Romanian Tenis Premium.

Civagoli, desemnați favoriți numărul doi ai RTP CUP, au fost repartizați în Grupa a treia alături de Gheparzii și Challenger Team. Însă debutul în Grupă nu a fost unul de bun augusr. Civagoli au pierdut primele două meciuri de simplu, după ce Tiberiu vasilache a fost învins de Paul Christian Tutunaru din echipa Gheparzilor, iar Luchian Cincu a fost învins de Marius Vaciu din echipa Challenger Team. Căpitanul Civagoli, Gabriel Liahovici a intrat în primul meci cu o mare presiune întrucât echipa sa avea două înfrângeri consecutive și dacă și el pierdea meciul, totul era încheiat pentru echipa sa. A reușit să se impună în fața lui Rareș Mărăcine, Căpitanul Gheparzilor, apoi l-a învins și pe Căpitanul Challenger Team, Bogdan Dinescu și speranțele au reapărut în echipa sa. Liahovici, alături de Daniel Goidescu, au câștigat și meciurile de dublu din grupă și astfel s-au calificat în semifinale unde s-au impus cu 2-0 în fața Galacticilor. Liahvici l-a învins pe Luca Stănciucu și la dublu alături de Goidescu s-au impus în fața perechii formate din Vlad Iliescu, căpitanul Galacticilor și Luca Stănciucu.

Finala a fost disputată cu Gloriuous Basterds și nici de astă dată Civagoli nu au început cu dreptul. Luchian Cincu a pierdut în fața lui Dănuț Matei. Însă Liahovici a reușit să stabilească egalarea la meciuri după ce s-a impus în fața lui Cosmin Boga. Astfel că pentru desemnarea echipei campioane a fost nevoie de meciul de dublu. Gabriel Liahovici a intrat la dublu alături de Daniel Goidescu contra perechii formate din Sorin Bădărău și Constantin Bărcănescu. Surprinzător, Glorious Basterds au condus cu 7-2 și 8-4, dar au cedat primul set cu 8-10. Apoi în setul doi, Civagolii s-au impus cu 10-3 și au devenit prima echipă care câștigă turneul RTP CUP. Civagoli au disputat în total 11 meciuri, dintre care au pierdut doar trei. Pentru această reușită, fiecare din cei patru membrii ai echipei Civagoli au primit câte un trofeu ce va fi personalizat cu numele lor, câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor, câte 150 lei. Dar și câte un voucher de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2023 unde toți patru sunt calificați, și câte un voucher RTP de 60 lei fiecare. Toți membrii echipei au primit puncte identice atât la simplu cât și la dublu, indiferent câte meciuri au jucat în competiție. Grație acestui rezultat, Gabriel Liahovici devine în premieră lider RTP la dublu masculin și va primi din partea RTP un trofeu personalizat cu numele său iar la simplu masculin urcă în premieră pe locul 14 RTP. În schimb, Luchian Cincu pierde primul loc la simplu masculin în favoarea finalistului Sorin Bădărău.

Glorious Basterds având în componență jucătorii Sorin Bădărău, Constantin Bărcănescu, Cosmin Boga și Matei Dănuț, au fost revelația RTP CUP, producând marea surpriză a competiției. Cu patru victorii în grupe, două în semifinale și un debut promițător în primul meci din finală și apoi în cel de dublu, au dovedit că echipa a fost cu adevărat sudată și strategia Căpitanului Sorin Bădăru a dat roade. Pentru aceaștă performanță toti cei patru finaliști au fost rpemiați cu câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor, câte 100 lei, câte un voucher RTP de 50 lei pentru RTP FINALS 2023, dar și cu trofeele finaliștilor ce vor fi personalizate cu numele lor. Întrucât au jucat două meciuri de simplu în semifinale și le-au câștigat pe amândouă, au primit cel mai mare număr de puncte la simplu masculin, 2400, acest lucru le-a adus avansări în clasamentul de simplu masculin. Sorin Bădărău redevine lider RTP și se apropie de un total fabulos de 12,000 de puncte, Constantin Bărcănescu a urcat în premieră pe locul 8 RTP, Cosmin Boga a ajuns pe loc 20 RTP iar Dănuț Matei intră în Top 30 până pe poziția 29.

47 de jucători repartizați în 12 echipe, au participat duminică, 9 aprilie 2023, la Club Sportiv Galaxy la primul turneu pe echipe din istoria RTP.
Arbitrii turneului au fost Iulia Stan Dimitria, Paula Cojocaru, Vivienne Tutunaru, Constantin Cernega, Cristian Ivaneco și Bogdan Farcaș.

>