Breaking news

După Oltchim, Ponta face praf și privatizarea CFR Marfă

loading...

Premierul Victor Ponta devine expert în privatizări eșuate. Mai are puțin și își dă doctoratul, de astă dată, neplagiat, în trucarea, falimentarea și eșuarea privatizării companiilor de stat.

sebiLa un an de zile după eșecul răsunător cu privatizarea Oltchim, care a dus la intrarea în insolvență a companiei și concedierea a peste 1000 de persoane, eșecul se repetă acum cu CFR Marfă.

Ambele privatizări cu cântec au două elemente în comun: cumpărătorul român și faptul că banii licitați nu s-au plătit în termenul convenit în urma privatizării.

Dan Diaconescu a făcut circ electoral cu privatizarea Oltchim iar Gruia Stoica cu achiziția celor 51% din acțiunile CFR Marfă. Și toate astea pentru că Guvernul Tonta a permis acest lucru. Atât din incompetență cât și din alte motive doar de ei știute.

La fel ca și privatizarea Oltchim, cea de la CFR Marfă s-a făcut pe repede înainte la comanda FMI. Pentru că în România, autoritățile fac totul la comanda și presiunile venite din exterior.

Eșecul privatizării CFR Marfă era previzibil încă de la începutul procesului. Și asta pentru că totul a fost făcut pe genunchi astfel încât nimic bun să nu iasă. Firește, interesele de grup au fost mai importante decât cel național.

Sper însă ca CFR Marfă să nu intre în procedură de insolvență la fel ca Oltchimul și să ajungă să fie vândută la fier vechi.

De fiecare dată politicienii vin cu acest argument, că li se cere din afară, că așa li s-a impus. Ei niciodată nu au făcut ceva din convingere, din solidaritate națională, din corectitudine și respect pentru poporul român care i-a pus pe cai mari și le-a dat tot cașcavalul.

Și din păcate șirul privatizărilor eșuate nu se oprește cu CFR Marfă. Guvernul Tonta pregătește un nou tun de astă dată la CupruMin. Pe care dorește să-l vând la preț de gogonele de toamnă.

Cred că domnul Tonta ar trebui să își facă bagajele și să plece în țările calde întrucât este mai catastrofă decât Boc și Ungureanu la un loc.

loading...