Breaking news

Dupa ce criterii ne alegem avocatii?

In societatea curenta, din ce in ce mai multi cetateni se confrunta cu diverse probleme legale, financiare sau de alta natura. Pentru ca acestia sa beneficieze de o rezolvare corespunzatoare, care sa le ofere satisfactie maxima, este necesar sa apeleze la un ajutor specializat.

avocati-BucurestiCeea ce nu stie cea mai mare parte a oamenilor, indiferent ca este vorba despre cei obisnuiti, de rand, sau cei din inalta societate, este faptul ca toate dificultatile pe care le intampina si care le creeaza adevarate dureri de cap, pot fi solutionate intr-o maniera destul de simpla: cabinetul de avocatura.

Care sunt criteriile dupa care trebuie ales un avocat?

Atunci cand o persoana se decide sa apeleze la serviciile unui avocat, acesteia i se recomanda sa acorde o atentie deosebita anumitor trasaturi ce trebuie sa caracterizeze reprezentantul legal pentru care plateste.

O societate civila de avocati trebuie sa fie, in primul rand, autorizata pentru activitatea pe care o desfasoara. Acest fapt conteaza foarte mult deoarece, in functie de specializarile detinute in variate ramuri ale dreptului, clientii isi pot forma o prima idee despre nivelul si abilitatea de a aplica diverse cunostinte vaste in situatii critice.

Este deosebit de important ca aceasta societate sa fie alcatuita din avocati responsabili, abili, specializati in drept penal, pentru a putea rezolva diverse situatii in cele mai bune conditii. Dedicarea totala, indiferent de caz, este una dintre trasaturile care trebuie sa primeze, iar satisfactia profesionala a lucrului bine facut este cea care motiveaza intotdeauna un avocat serios.

Cel mai indicat este sa se apeleze la persoana care poate sa inteleaga orice fel de problema, care detine capacitatea intelectuala necesara pentru a apara in totalitate interesele clientului. La fel de important este ca oricine, fie ca este vorba despre victima, fie despre inculpat, sa fie asigurat ca va beneficia de toate garantiile dreptului de aparare pe care legislatia in vigoare le confera.

Profesionalismul si seriozitatea acordata fiecarei situatii si a fiecarui proces la care ia parte un avocat trebuie sa fie, pe cat de mult posibil, la un nivel inalt, deoarece de acestea depinde castigarea cazului pe care il reprezinta.

Indiferent de situatia cu care se confrunta un justitiabil, avocatul pentru care opteaza trebuie sa faca parte dintr-o societate de reputati specialisti in drept penal, ce detin o experienta bogata in domeniu si au gasit solutii optime pentru cele mai dificile cazuri.

Exista victime cu dosare complexe care au fost reprezentate de avocati nepotriviti, iar acest lucru reiese din modul in care au fost solutionate respectivele cazuri. Nu sunt de niciun folos serviciile unui avocat specializat pe o anumita ramura de drept intr-o problema de alta natura.

De exemplu, in Bucuresti, oras aglomerat in care infractiunile sunt la ordinea zilei, sunt promovate diverse societati civile de avocati, insa unele dintre acestea detin personal specializat numai in anumite arii.

Pentru ca orice caz sa se incheie intr-un mod eficient, trebuie sa se opteze pentru un reprezentant legal cu vasta experienta in diverse arii: infractiuni economice, malpraxis, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni de coruptie si de serviciu, contra persoanei sau contra familiei, accidente rutiere, infractiuni privind regimul drogurilor si alte astfel de nelegiuiri. Avand in vedere aspectele enumerate anterior, selectia unui avocat potrivit pentru o anume situatie va fi considerabil facilitata.

>