Breaking news

Drepturile de autor impozitate cu 16%

După salarii, pensii și indemnizații tăiate, guvernul anunță că va impozita cu 16% și veniturile realizate din drepturile de autor precum și depozitele bancare.

salariuConform ziarului Găndul, Ministrul Finanțelor, Sebastian  Vlădescu a declarat că impozitarea va fi aplicată de la 1 iunie sau, cel târziu, de la 1 iulie 2010. Ministrul Finanţelor spune că, dacă va da dreptate celor nemulţumiţi de reducerile salariale, Justiţia îşi asumă riscul intrării României în incapacitate de plată.

„În momentul de faţă cred că această opţiune pe care am avut-o este cea care ne garantează că, în condiţii econonimce normale nu vom fi nevoiţi să majorăm taxele. Ceea ce se întâmplă în lume astăzi este îngrijorator şi nu cred că cineva poate să facă astăzi evaluări exacte despre ceea ce va fi economia lumii în anul 2011. E evident că economia lumii este mult mai tulbure decât ne-am dori, dar ceea ce în mod clar dorim este să menţinem actuala structură de taxe şi impozite”, a declarat Ministrul de Finanțe, Sebastian Vlădescu.