Breaking news

Deszăpezirea-o problemă pentru Capitală

traficDupă cum era de aşteptat, ninsoarea din ultimele ore a îngreunat circulaţia în judeţele din sud-estul ţării, incluzând Bucureştiul.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat în această dimineaţă Comandamentul de iarnă, pentru a lua măsuri. Pentru a evita ambuteiajele, edilul le-a cerut bucureştenilor să-şi lase maşinile acasă şi să folosească transportul în comun.

Oprescu a mai spus că nu s-a reuşit curăţarea refugiilor RATB şi a criticat firma care se ocupă cu deszăpezirea în sectorul 1.

Viceprimarul Victor Iovici se arată optimist şi dă asigurări că toate bulevardele vor fi curăţate de zăpadă, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii mai bune.

În ceea ce priveşte traficul pe drumurile naţionale, zăpada pune probleme  pe Autostrada Soarelui în dreptul localităţii Lehliu, iar Drumul Naţional între Râmnicu-Sărat şi Brăila a fost închis din cauza nămeţilor.

Vremea va continua să le dea bătăi de cap românilor din municipiul Bucureşti şi din 17 judeţe – Vaslui, Bacău, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea şi Ilfov. În estul Bărăganului şi în Dobrogea, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi se va forma polei.

Meteorologii anunţă că atenţionarea de cod galben de ninsori şi vânt puternic ţine până mâine-dimineaţă, la ora 6.00.