Breaking news

De o lună de zile Băsescu nu mai are imunitate. DNA nu mișcă un deget

loading...

Azi se împlinesc fix 30 de zile de când Traian Băsescu și-a încheiat mandatul de Președinte al României și în mod automat a rămas fără imunitate. Deci, tot în mod automat, procurorii ar fi trebuit să se apuce de treabă și să redeschidă dosarele penale ale acestuia. Numai că ce să vezi, liniște și pace, DNA lucrează în favoarea lui și nu mișcă un degețel.

sebi popescuCine credea că după ce Băsescu nu mai este președinte, DNA redeschide dosarul Flota, iar restul parchetelor încep să lucreze de zor în multele dosare penale ale fostului șef al statului, se îmbată cu apă rece.

De o lună de zile Băsescu nu mai are ”imunitate” și în mod legal poate fi tras la răspundere pentru faptele penale pe care le-a comis de când tot se perindă ba pe la Primăria Capitalei, ba pe la Cotroceni.

Numai că DNA, instituția creată de Guvernul Năstase ca să combată marea corupție și să cerceteze politicienii, doarme-n post și nu se atinge de niciun fir al lui Băsescu.

Mă întreb ironic, oare de ce Kovesi nu aplică codul penal și în cazul lui Băsescu?! Oare pentru că dacă acesta ar ajunge la pârnaie, l-ar urma în scurt timp?! Oare pentru că el a făcut-o și Procuror General al României dar și șef la DNA, dar toate astea în schimbul imunității absolute?

Chiar dacă nu mai e președinte, Băsescu rămâne la fel de puternic și influent și celebrul pact de coabitare pare să funcționeze în continuare. Căci stimabilul Tonta i-a pus la dispoziție o listă cu șapte case din care să-și aleagă una în care să stea până când va pleca la cele sfinte. Deci după tot cancerul provocat în zece ani în România, Ponta se face încă odată preș în fața lui Băsescu și îi dă posibilitatea să-și aleagă casa pe care toți românii o vor plăti.

Tot de o lună de zile, Băsescu, în mod strategic a dispărut din peisaj. Fie se relaxează după zece ani de mandat, fie își cerne scenariul de revenire în prim plan și își ”negociază” libertatea.

Inactivitatea DNA și a procurorilor față de Băsescu se poate traduce într-un singur fel: fie încă le e teamă de el fie Băsescu are pe cineva sus pus în politică și procuratură, cu dosare grele care dacă ar fi date în vileag ar fi nasol de tot.

Șantajul este arma preferată a lui Băsescu, care în zece ani de zile a aflat câte în lună și stele despre mai toți judecătorii, procurorii și politicienii. Deci cele trei specimene care îl pot menține în continuare în stare de libertate.

Mare va fi minunea dacă Băsescu va fi chemat la DNA să dea cu subsemnatul despre Flotă și alte dosare, și dacă vreun judecător îi va da vreo zi de pârnaie.

loading...