Breaking news

Dan Adamescu, eliberat din arestul preventiv și mutat în detenție la domiciliu

Afaceristul Dan Adamescu, omul lui Băsescu, a fost trimis de judecători în arest la domiciliu, după ce a petrecut două luni de zile după gratii.

dan adamescuÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, vineri seară, înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, pentru Dan Adamescu dar și pentru cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, acuzați de corupție.

Potrivit procurorilor, Adamescu ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună în dosare de insolvenţă soluţii favorabile unor firme la care omul de afaceri este acţionar.

Dan Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center, ziarul România Aliberă şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.

Dan Adamescu şi judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, au fost trimişi în judecată, în 24 iunie, în stare de arest, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, acuzaţi de DNA că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată în 20 mai de Curtea de Apel Bucureşti.

Dan Adamescu a fost arestat în 6 iunie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, omul de afaceri fiind acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Cei patru magistraţi de la Tribunalul Bucureşti au fost suspendaţi din funcţie de Secţia pentru judecători a CSM, în 25 iunie, după ce au fost trimişi în judecată.

>