Breaking news

Cristina Craiu, unul din cei 10 judecători care au arestat-o pe Mariana Rarinca, judecă contestația DNA

loading...

Din ”pură„ coincidență, Cristina Craiu, unul din cei 10 judecători care au arestat-o pe Mariana Rarinca, se află în completul de doi judecători care judecă contestația în anulare a DNA.

mariana rarincaCa prin minune, judecătoarea Cristina Craiu, ceea care 8 iulie 2014 i-a respins contestația Marianei Rarinca la măsura arestului preventiv, a picat acum în completul de la Curtea de Apel, căruia i-a fost repartizată contestația în anulare formulată de DNA la decizia definitivă.

“Încheierea nr. 466 din 8.VII.2014 – În temeiul art.205 Cod procedura penală respinge, că nefondată, contestaţia formulată de inculpata RARINCA MARIANA împotriva Încheierii de şedinţa din camera de consiliu din dată de 3 iulie 2014 pronunţată de judecătorul de camera preliminară de la Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală. În temeiul art.275 alin.2 Cod procedura penală obligă pe contestatoare la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 100 lei, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată În şedinţa publică, azi, 8 iulie 2014. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 466/2014 08.07.2014“, minuta ședinței de judecat din 8 iulie 2014, încheiată de Cristina Craiu.

Pe 24 iunie 2015, Cristina Craiu și judecătoarea Mihaela Niţă, vor judeca contestația în anulare a DNA.

Limea Justiției susține că potrivit Art.6 par.(1) din Convenţia europeană a drepturilor omului, judecătoarea Cristina Craiu este incompatibilă și ar trebui să se revoce singură din complet, întrucât este unul din cei zece judecători care au decis în mod abuziv, menținerea în arest a Marianei Rarinca. Deci nu mai poate fi obiectivă în judecarea contestației în anulare a DNA, întrucât ar fi pentru admiterea acesteia doar pentru a-și justifica decizia dată în 8 iulie 2014, privind menținerea arestului preventiv în cazul Marianei Rarinca.

Pe 4 iunie 2014, Livia Stanciu merge la DNA, unde face o plângere în care spune că Mariana Rarinca, fosta secretară a soțului ei, o șantajează cerându-i 20.000 de euro ca să nu divulge informații despre familia judecătoarei.

În aceeași zi, sunt repartizați rapid, doi procurori de caz, în speță Iulian Pancescu şi Carmen Damian, care tot în aceeași zi, îi și iau declarație Liviei Stanciu și dispun urmărirea penală a Marianei Rarinca, ascultarea telefoanelor, urmăriea acesteia și punerea unui agent provocator.

Pe 18 decembrie 2014, Andi Malaliu de la Tribunalul Municipiului București o condamnă pe Mariana Rarinca la 3 ani de închisoare cu suspendare și dispune eliberarea acesteia din arestul preventiv.

Mariana Rarinca a făcut recurs la decizie și pe 20 mai 2015, judecătorii Risantea Gagescu şi Damian Dolache de la Secţia a I-a a Curţii de Apel Bucureşti,  au achitat-o definitiv și irevocabil pe Mariana Rarinca. Deși procurorul DNA a cerut o pedeapsă mai mare de trei ani și cu executare, la fel a cerut și Livia Stanciu prin întâmpinarea făcută către instanță.

Din cauza plângerii formulate de Livia Stanciu și a anchetei abuzive făcute de procurorii DNA, cei zece judecători au menținut-o în stare de arest preventiv 191 de zile pe Mariana Rarinca doar pentru faptul că aceasta a îndrăznit să-și ceară banii, 108 milioane lei vechi, bani ce reprezentau utilitățile la cabinetul de avocat al soțului Liviei Stanciu cât și drepturile salariale neachitate de cinci ani de zile.

Având în vedere practica instanţelor, arestarea preventivă dispusă împotriva Marianei Rarinca este o măsură ilegală.

În condiţiile în care reclamantul în cursul procesului penal a fost achitat, întreagă construcţie penală edificată împotriva acestuia a căzut, fiind nulă de drept, toate actele de urmărire penală fiind nelegale, inclusiv măsurile restrictive sau privative de libertate“, Decizia nr.700/09.02.2015 a judecătorilor Sorin Pascu şi Cristina Raicea de la Curtea de Apel Craiova.

Iată lista celor 10 judecători de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti care au ţinut-o în mod ilegal 6 luni în arest preventiv pe Mariana Rarinca:

Manuela Mladin Golea – Tribunalul București

Alina Petronela Mosneagu – Curtea de Apel București

Andi Malaliu – Tribunalul București

Cristina Carmen Craiu – Curtea de Apel București

Răul Alexandru Nestor – Tribunalul București

Constantin Luchian Constantinescu – Curtea de Apel București

Daniela Toader – Tribunalul București

Corina Dăescu – Curtea de Apel București

Corina Ciobanu – Curtea de Apel București

Victor Ionuţ Voina – Curtea de Apel București

loading...