Breaking news

Copil român, amenințat cu moartea de maghiari, pentru că s-a fotografiat cu tricolorul, de ziua Ungariei

Un adolescent român, în vârstă de 15 ani din Sfântu Gheorghe, a fost ameninţat cu moartea de către mai mulţi colegi maghiari după ce s-a pozat îmbrăcat în tricolorul românesc de Ziua Internaţională a Maghiarilor.

copil roman amenintat de unguriStrigător la cer. Ungurii persecută și amenință în continuare românii, chiar la ei în țară. Doar pentru că s-a pozat în centrul orașului Sfântul Gheorghe, îmbrăcat în steagul României, chiar de ziua Internațională a Maghiarilor, Cosmin a primit amenințări cu moartea de la unguri.

Cosmin și-a postat fotografia cu pricina, pe pagina lui de facebook, însoțită de un comentariu: Pot să îşi arate iubirea faţă de ţară, dar ei vor autonomie, ne vor pământul, acolo e linişte, aici e un punct fierbine (aşa îl simt eu), ne vor pământul, atât timp cât eu de 1 Decembrie am fost înjurat şi huiduit…no offense, dacă ei nu oferă respect…nici eu nu le ofer, m-am săturat de situaţia asta, mă simt străin

Mulți colegi de-ai lui, de etine magiară au început să posteze pe contul lui de facebook, mesaje de amenințare la adresa românului.

David Laszlo: Azt hiszem ,hogy te megérdemelsz egy kurva nagy verést!” Traducere din limba maghiară: ”Cred că tu meriţi bătăi ca la carte” 
Attila Csoma: Jézus Isten ha ezt valamelyik magyar meglátta volna… simán koporso.” Traducere din limba maghiară: ”Isuse, Doamne! … Dacă l-ar fi văzut vreun ungur .. sigur sicriu…”
Sanci Kanyó: Azért ne öljétek meg :))) Hazamegyek én is meg akarom potyolni :)))))))))” Traducere din limba maghiară: ”Dar să nu îl omorâţi, ajung acasă și vreau să îl scutur puțin.”  

”Deák Attila-Csongor: Szórakozni úgy látom majd Brassóba kell járj =)) , vagy Vajnafalvára” Traducere din limba maghiară: ”Cred că de-acum te vei distra în Brașov sau în Voinești”.

În imagine, băiatul, pe nume Cosmin, apare cu spatele la mulţimea  maghiară care sărbătorea în centrul oraşului Sfântu Gheorghe Ziua Internațională a Maghiarilor.

Ziua Internaţională a Maghiarilor s-a derulat fără incidente în toate oraşele din Transilvania unde comunităţile maghiare au organizat manifestaţii publice.

Tânărul a depus, marţi dimineaţă, o plângere penală la sediul poliţiei municipiului Sfântu Gheorghe. Cosmin a depus plângere penală pe numele unor persoane pe care nu le cunoaşte, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, a declarat, pentru Gândul, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, Nicoleta Marin. 

Adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susţinătorii acestuia se numără şi Sabina, fetiţa cu bentiţă tricoloră de la liceul “Korosi Csoma Sandor” din Covasna, care în 2013 a fost la rândul ei ținta atacurilor ungurilor.

În urmă cu un an de zile, Sabina Elena, elevă în clasa a IX-a la un grup şcolar din Covasna, a fost amenințată cu moartea de colegii maghiar pentru că a purtat pe cap o bentiță cu tricolorul României.

În momentul în care colegii maghiar din Grupul Școlar au văzut-o pe Sabina Elena cu bentiță tricolor, au început să o huiduie și să îi adreseze injurii și amenințări. Unul din colegii maghiar, pe nume Zsolt Lendvay Simon a trecut la amenințări cu moartea:  Moarte Sabina Elena !!!  Trăiască Ungaria Mare … Ţinutul Secuiesc în libertate, Ardealul nu-i România, România-Ţigănia, p…a mă-tii țigan S.E.

Nici diriginta Baykoy Mihaela, nu a fost mai îngăduitoare cu eleva care și-a permis să poarte bentița tricoloră pe cap. Diriginta a amenințat-o pe elevă că instigă la românism și că să dea jos bentița tricoloră.

Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentiţa tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o şi am pus-o la brâu. Şi astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă… Până la urmă mi-a luat-o şi  a plecat cu ea”, a declarat Sabina Elena.

Eleva a fost chemată și de către directorul liceului, membru UDMR care a luat-o la rost cu privire la bentița tricoloră: Am fost chemată la Direcţiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări… M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câştigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea şcolii..Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel naţional, că am instigat …Şi-am întrebat şi eu; ”la ce am instigat?’’ , le-am spus că n-am avut nimic de demonstrat, că atâta timp cât şcoala nu-mi impune o ţinută obligatorie pot purta ce vreau şi cam atât…Ba nu, mai e ceva, pe facebook am fost ameninţată cu moartea, înjurată şi făcută ţigancă.

Sabina Elena și-a motivat getul cu bentița tricoloră chiar de ziua amghiarilor de pretutindeni, întrucât pe 1 decembrie, când în clasă se intona Imnul României, maghiarii au început să huiduie și să le arate însemne obscene elevilor români.

>