Breaking news

Contestația lui Dan Voiculescu, respinsă de Curtea de Apel București

loading...

Dan Voiculescu rămâne după gratii. Curtea de Apel București i-a respins, marți, cererea privind anularea pedepsei și rejudecarea cauzei. Completul de divergență a stabilit marți că cererea omului de afaceri este inadmisibilă.

dan voiculescuDeși a fost băgat după gratii de un complet desemnat de conducerea Curții de Apel București și nu în mod aleator, așa cum prevede legea, Dan Voiculescu nu a avut câștig de cauză în privința contestației în anulare.

Completul de divergență format din trei judecători a stabilit marți că solicitarea lui Voiculescu este inadmisibilă. Decizia de azi este definitivă și irevocabilă.

Voiculescu mai poate apela la o singură care de atac extraordinară, la Înalta Curte.

Contestația depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu, la decizia Curții de Apel București, cu privire la condamnarea de zece ani la închisoare în dosarul privatizării ICA, a ajuns la un complet de divergență.

Decizia a fost luată după ce unul din cei doi judecători care au primit dosarul omului de afaceri, nu a fost de acord cu acceptarea acceptarea contestației.

Dan Voiculescu a depus contestație prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Pe 8 august, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel București a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafață de 29.220,03 metri pătrați situat în București, sector 1, strada Gârlei nr.1D și construcțiile aferente, precum și de alte două terenuri și construcțiile aferente acestora, în suprafață de 4.457 de mp și, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului situat în șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27, sector 1, unde se află sediul Antena 1 și Antena 3, compus din teren în suprafață de 4.184,41 mp și construcție de 3.140 mp edificată pe o suprafață construită la sol de 1.986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.

Curtea de Apel a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni deținute la SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

loading...