Concurs mondial de SMS-uri!

smsVictoria au obținut-o doi tineri sud-coreeni care au scris un sms de 120 de cuvinte în 2 minute și 26 de secunde. Confruntarea finală a avut loc la New York și a pus la încercare membrii din 13 țări.

A treia ediția a LG Mobile World Cup a început încă din mai 2009, cu calificări în care s-au întrecut un total de 200 000 de participanți cu vârste cuprinse între 14 și 28 de ani. În finală au ajuns 13 echipe din țări diferite compuse din câte doi concurenți: SUA, Coreea, Canada, Indonezia, Portugalia, Brazilia, Rusia, Africa de Sud, Mexic, Argentina, Spania, Australia și Noua Zeelandă.

Ultima confruntare a avut loc joi, 14 ianuarie, la Gotham Hall. În cele cinci runde din care a fost compusă competiția, s-au testat atât viteza de scriere cât și acuratețea mesajelor scrise. Obiectivul era scrierea în cât mai scurt timp a unui text de 120 de caractere în limba maternă, respectând semnele de punctuație, majusculele și minusculele. Au fost interzise abrevierile, atât de la modă în sms-urile pe care obișnuim să le trimitem zilnic. În plus, pentru a complica lucrurile, în textele originale ce trebuiau copiate au fost introduse în mod voit câteva greșeli ce trebuiau corectate în textele scrise pe telefoane.

Au fost folosite, evident, două tipuri de telefoane celulare marcă a companiei organizatoare a evenimentului, unul cu tastatură numerică și altul cu tastatură Qwerty.

Câștigătorii din acest an ai premiului de 100 000 de dolari au fost sud-coreenii Bae Yeong Ho (17 ani) și Ha Mok Min (18 ani), ei reușind să scrie mesajul de 120 de cuvinte în 2 minute și 26 de secunde. Premiul al doilea, în valoare de 20 000 de dolari, a fost obținuți de echipa americană, la distanță de doar 22 de secunde. Pe locul al treilea s-au clasat argentinienii, premiați cu 10 000 de dolari.

În cadrul campionatului, a avut loc și un concurs pentru doborârea recordului mondial de trimitere a unui sms. Reușita îi aparține lui Pedro Matias, 27 de ani, din Portugalia, care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a scris un sms de 264 de caractere într-un minut și 59 de secunde, recordul fixat în 2005 de un finlandez fiind realizat cu 23 de secunde în plus.

Potrivit datelor lansate de LG, în cursul anului 2009, s-au trimis 2,5 trilioane de mesaje text (6,8 miliarde pe zi).

Andreea Fekete

>