Ministrul Sănătății vrea să reducă concediul medical

Ministrul Sănătății vrea să reducă durata concediilor medicale acordate de către medici,  ca urmare a sumelor mari plătite în 2009 de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

attlilaNemulțumit de numărul mare de concedii medicale acordate în anul 2009,  Ministrul Sănătăţii CSEKE Attila aflat în vizită în Județul Arad,  declarat că va începe verificările la  sistemul de acordare a concediilor medicale din România, în vederea restrângerii termenelor ce pot fi prescrise de medici.

„Suma plătită anul trecut pentru concediile medicale a fost de aproximativ 923 de milioane de lei, ceea ce înseamnă dublarea cheltuielilor faţă de anul 2006. Adică aproape 6% din finanţarea serviciilor medicale în România a însemnat în 2009 plata concediilor medicale. În aceste condiţii ne vedem obligaţi să analizăm şi să intervenim, fără a fi afectaţi, desigur, cei care sunt într-adevăr bolnavi” – a declarat ministrul CSEKE Attila.

Ministrul a vizitat la Arad, mai multe secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi ale Spitalului Clinic Municipal Arad şi s-a întâlnit şi cu această ocazie cu reprezentanţii angajaţilor din sistemul medical. Ministrul a salutat implicarea autorităţilor locale şi judeţene din Arad în susţinerea instituţiilor sanitare, precum şi multiplele colaborări transfrontaliere. „Trebuie gândită o strategie comună cu ţara vecină, Ungaria. Avem interesul comun de a dezvolta împreună serviciile medicale şi asistenţa medicală, în special în perspectiva aderării la spaţiul Schengen” – a subliniat ministrul.

>