Breaking news

Cocoșul lui Udrea cântă de o lună de zile la mititica

Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea până în 2013, cântă de mai bine de o lună de zile la mititica, după ce procurorii DNA l-au prins că lua șpagă, doar câte zece milioane de euro, din dosarele Microsoft, EADS și mai nou retrocedări. Madam Udrea, deși îi era soție, se face că plouă și spune cu nesimțire că ea nu știa ce afaceri face soțul ei, dar la partaj a plecat cu jumătate din avere.

sebi popescuUdrea a rămas fără Cocoș dar s-a ales cu o ditamai averea, obținută din șpăgile luate pentru traficul de influență făcut la instituțiile statului pentru diferite firme care să primească contracte din bani publici, dar și despăgubiri către diferiți prieteni, de la ANRP.

DNA spune în rechizitoriul prin care l-a trimis după gratii pe Dorin Cocoș, că fostul soț al lui Udrea, lua milioane de euro, în urma traficului de influență făcut la diferite instituții ale statului pentru cine-i solicita ajutorul.

Apare întrebarea firească, cum de avea atâta deschidere Dorin Cocoș la instituțiile publice și guvernamentale, fără ca soția lui, Ministru la Dezvoltare pe atunci, în speță Elena Udrea, să nu aibă habar de așa ceva.

Gheorghe Stelian a spus procurorilor DNA că i-a dat lui Dorin Cocoș 10 milioane de euro, pentru că l-a ajutat să obțină o despăgubire umflată de la ANRP. 10 milioane de euro a luat Cocoș și în dosarul Microsoft, potrivit declarațiilor lui Claudiu Florică.

Surse judiciare, susțin că domn Cocoș ar fi luat alți zece milioane de euro și din afacerea EADS.

Sorin Ovidiu Vîntu a început să vorbească și spune într-un interviu pentru Adevărul, că Elena Udrea și Dorin Cocoș patronează un grup infracțional organizat încă din anul 2004.

Toate marile afaceri, de la ALRO, Microsoft, EADS și ANRP, au fost derulate prin intermediul lui Dorin Cocoș și al Elenei Udrea.

Însă pentru că Elena Udrea beneficiază de imunitate by Băsescu, de zece ani de zile, DNA, fuge de blondină ca dracul de tămâie.

Așa se explică de ce toate prietenele, prietenii, colegii și chiar fostul soț, al lui Udrea, sunt acum la mititica și șefa PMP, stă încă în libertate deși este la fel de vinovată ca și soțul ei.

Elena Udrea a fost interceptată în 2004 de DIICOT, când vorbea cu rușii de la ALRO pentru intermedierea de energie ieftină, iar în urma traficului de influență făcut la Băsescu, toți cei implicați în rețea, Cocoș, Stolojan, Udrea și Băsescu, au primit vreo 4 milioane de euro.

Însă, pentru că în România instituțiile statului de drept, funcționează perfect, dar doar până la Udrea și Băsescu, blonda de la Cotroceni, își plimbă nestingherită pe unde vrea, poșetele de mii de euro.

>