Breaking news

Ce ”cadouri” pregătește Guvernatorul Băsescu, românilor?!

Guvernatorul de la Cotroceni, se plictisește de mama focului și organizează în fiecare zi câte o conferință de presă transmisă în direct de posturile de știri, doar ca să își dea el cu părerea despre tot.

Întâiul analist al României, priceputul pricepuților în ale interpretării Constituției și la jignit români, ne ține lecții de legislație, lecții de economie, corectitudine și adevăr.

În cadrul conferinței de presă de vineri a ținut să facă el portretul robot al viitorului premier al României, adică unu fără bube-n cap, neapărat mai mic decât el la înălțime și loial la fel ca Boc.

De două săptămâni ne tot amenință că el va pune premier pe cine or vrea mușchii lui și nu așa cum prevede Constituția. Adică el le spune românilor: votați ca proștii că io pun premier pe cine vreau și fac ceva pe legi și regulamente.

În opt ani de mandat la Cotroceni, timp în care s-a jucat cu butoanele puterii ca un copil nebun după jocurile de pe calculator, Băsescu este în continuare plin de surprize, din păcate neplăcute pentru români.

Băsescu este capabil să sacrifice din nou România doar ca să-și satisfacă orgoliul personal și să facă el jocul după bunul plac. Adică este dispus să arunce o țară întreagă în aer în plină iarnă doar ca să nu îl numească pe Ponta premier, dacă USL câștigă detașat alegerile.

Analiștii politici au lansat mai multe variante de scenariu, aplicabile după 9 decembrie. Aceștia spun că Băsescu va încerca să blocheze cum poate numirea lui Ponta în fruntea guvernului, fie prin CCR fie printr-un tertip.

Adică pune un cățel să-i facă plângere penală, procurorul Daniel Morar face repede dosărelu, iar Băselu semnează suspendarea. Însă, lucrurile se complică dacă Ponta câștigă un nou mandat de deputat, întrucât, atunci Camera Deputaților poate decide în cazul unui dosar de urmărire penală.

Băsescu se pare că o caută cu lumânarea și forțează o a treia suspendare din funcție, chiar în Ajun de Crăciun. Să se repete oare istoria din 1989, cu Ceaușescu, care a pierdut puterea când nu se aștepta?

>