Breaking news

Caravana filmului românesc în Parcul Lumina din Piteşti

După seria celor cinci weekend-uri cu câte trei seri de filme românești pentru copii din vara anului 2019, „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” revine la Pitești, în Parcul Lumina, cu o nouă serie de filme pentru copii. Astfel, în fiecare sâmbătă din luna iulie, copiii, părinții și bunicii sunt așteptați din nou la proiecțiile în aer liber ce vor avea loc lângă sala de spectacole din Parcul Lumina, în datele de 17, 24 și 31 iulie, cu începere de la ora 21.15.

Primul film, programat sâmbătă, 17 iulie, ora 21.15, este comedia „De ce are vulpea coadă?”, regia: Cornel Diaconu. Filmul prezintă aventurile lui Gabi, un băiețel de 6 ani, care merge împreună cu părinții într-un sat de munte, în vizită la bunici. Cu această ocazie, copilul descoperă o altă lume și are ocazia să facă diferite năzbâtii. În rolurile principale, spectatorii îi vor vedea pe Rodica Mandache, Geo Costiniu și Valentin Uritescu.

Sâmbătă, 24 iulie, de la ora 21.15 va fi proiectat filmul „Mihail, câine de circ”, o adaptare după romanul omonim a lui Jack London, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Personajul principal al filmului este Mihail, un terrier irlandez care, plictisit de viața dusă în vila soților Kennan din Insula Stewart, fuge să se plimbe pe malul mării și este găsit de Dag, un stewart de pe un vas cu aburi. Dag îl duce pe Mihail pe vapor, sperând să îl vândă. Însă, Mihail și Dag devin prieteni nedespărțiți și trec, împreună, prin întâmplări neprevăzute. În rolurile principale pot fi văzuți Karl Michael Vogler, Ernest Maftei, Sergiu Nicolaescu, Ileana Popovici, Amza Pellea, Ion Besoiu, Mircea Albulescu.

Ultima proiecție din cadrul „Caravanei filmului românesc” la Pitești, va avea loc sâmbătă, 31 iulie, tot de la ora 21.15. Spectatorii sunt invitați să vizioneze filmul de animație „Aventurile lui Țuțu” (regia: Ion Octavian Frecea), în care eroul principal este Țuțu, un băiețel de 8 ani. Acesta, evadând din jungla urbană în care există doar tablete și smartphone-uri, ajunge să descopere basmele și poveștile ascunse în paginile cărților, ajunge într-o aventură de neuitat până pe Marte și înapoi, și descoperă inclusiv minunatele obiceiuri și tradiții din satul mirific al bunicilor. Personajelor de basm din acest film de animație le dau glas vocile îndrăgiților actori: Horațiu Mălăele, Marian Râlea, Tamara Buciuceanu Botez, altăuri de Mihai Răzuș și Marcelo Cobzariu.

Accesul publicului este liber la toate proiecțiile, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă pentru proiecții în aer liber, filmele vor fi prezentate la aceeași oră, în Sala Lumina.

***

În luna iulie, programul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”, în Parcul Lumina din Pitești este următorul:

Sâmbătă, 17 iulie, ora 21.15: DE CE ARE VULPEA COADĂ?
Regia: Cornel Diaconu;
Scenariul: Ion Băieșu;
Cu: Rodica Mandache, Geo Costiniu, Octavian Herescu, Valentin Uritescu, Florin Zamfirescu, Magda Catone
(comedie / 1988/ 78 min.)

Sâmbătă, 24 iulie, ora 21.15: MIHAIL, CÂINE DE CIRC
Regia: Sergiu Nicolaescu;
Scenariu: Dumitru Carabăț, Rudiger Bahr;
Cu: Karl Michael Vogler, Ernest Maftei, Sergiu Nicolaescu, Ileana Popovici, Amza Pellea, Ion Besoiu, Mircea Albulescu
(dramă / 1979 / 87 min.)

Sâmbătă, 31 iulie, ora 21.15: AVENTURILE LUI ȚUȚU
Regia: Ion Octavian Frecea
Scenariul: Ion Octavian Frecea și Mihai Răzuș
Cu participarea extraordinară a actorilor: Horațiu Mălăele, Mihai Răzuș, Marian Râlea, Marcelo Cobzariu, Tamara Buciuceanu Botez
(film de animație / 2021 / 76 min.)