Breaking news

Cântă la un instrument muzical în apartamentul tău fără a-ți deranja vecinii

Se spune despre muzică, din cele mai vechi timpuri, că e un veritabil leac pentru anxietate, depresie și orice alte tulburări psiho-emoționale.

Psihologii sau psihoterapeuții de cele mai dese ori recomandă terapia muzicală și nu doar la nivel auditiv, ci și ca implicare, practicând muzica la tine în apartament. Dar cum să o faci fără să deranjezi vecinii? Hai să vedem ce ne recomandă specialiștii magazinului Soundstil.

1.    Alege instrumentul potrivit

Primul și cel mai important pas e să alegi un instrument muzical care, pe lângă faptul că te reprezintă, nu produce vibrații deranjante pentru cei din jur. De exemplu, chitara clasică versus cea electrică. Prima este mult mai calmă în exersare, sunetele produse fiind mult mai încete și dispersându-se uniform. Cea de-a doua e mai convenabilă în cazul în care ai o casă la sol și vecini la distanță considerabilă. Chitarele electrice sunt prin definiție potrivite pentru spații mari, cu acustică puternică, precum ar fi sălile de concert sau arenele sportive. Chitara clasică, pe de altă parte, poate fi folosită la interpretarea baladelor și a cântecelor calde, sufletiste. Cu siguranță, vecinii vor aprecia interpretarea ta, deoarece vor prinde un concert pe gratis.

O altă sugestie e să optezi pentru pianine digitale, deoarece le poți ajusta sunetul și capacitatea, ceea ce sigur va fi mult mai confortabil decât să dai explicații vecinilor de pe etaj.

2.    Izolează-ți fonic camera

Nu e nevoie să faci reparații capitale sau să-ți rearanjezi întreaga locuință. Este suficient să alegi camera în care vei exersa și să urmezi următorii pași:

  • Decarcă încăperea de elemente străine care propagă sunetele, cum ar fi diferite suvenire, sticle sau dulapuri;
  • Amplasează instrumentul muzical, dacă e fix, într-un anume colț care nu se învecinează cu pereții comuni (evident, dacă acest lucru e permis de planimetria locuinței tale);
  • Izolează fonic încăperea. Aici ai două alternative disponibile. Cea profesionistă – care presupune amplasarea diferitor panouri de izolare fonică, căptușind pereții. Cea de amator sau cu buget redus – folosește diferite cuverturi, plapume pentru a înveli pereții. În acest fel sunetul nu va dispărea, dar i se va reduce considerabil volumul, ceea ce e deja un mare avantaj.

Nu știi ce instrumente muzicale să alegi? Ai dubii cu privire la pasiunea ta pentru un instrument sau altul? Alege de pe Soundstil.ro dintre zecile de instrumente disponibile și prinde ritmul viselor tale, zi de zi.

Soundstil – magazinul muzicii tale!