Breaking news

Bogdan Socol a lansat cartea 100 de fotbalişti legendari, în prezența lui Ilie Dumitrescu și Narcis Răducan

Bogdan Socol a lansat luni, 19 decembrie, la Muzeul Fotbalului din București, a doua ediție a cărții ”100 de fotbaliști legendari”. La evenimentul de lansare au luat parte celebrii fotbaliști ai României Ilie Dumitrescu și Narcis Răducan. Dar și legendarul comentator sportiv Ilie Dobre.

La o zi distanță de la încheierea Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, câștigat de Argentina, comentatorul sportiv Bogdan Socol le face un cadou inedit microbiștilor. După o muncă de șapte ani, cartea a văzut lumina tiparului, în două ediții. Față de prima ediție lansată în 2016, cea lansată azi, este motificată în proporție de 85%.

”Am început să scriu acum 7 ani când am lucrat la prima ediție. După apariția ei în 2016, am realizat că sunt multe povești care nu au fost spuse și fotbalisti care merită să fie și ei cunoscuți de publicul de la noi. Așa că am decis să revin cu o ediție a doua în care să prezint poveștile unor jucători care au marcat epoca lor”, a declarat Bogdan Socol pentru exclusivNEWS.ro.

Pssiunea nemărginită pentru sportul regel l-a făcut pe Bogdan Socol să scrie această carte adresată iubitorilor sportului cu balonul rotund.

”Cartea se adresează tuturor iubitorilor fotbalului, dar și celor care încă nu au descoperit frumusețea acestui sport. Dacă nu s-au îndrăgostit încă de fotbal, ar putea-o face citind câteva dintre aceste povesti extraordinare. Fiecare poveste în parte are ceva special. De la faptul că Giuseppe Meazza ajungea la meciuri după ce dormea noaptea la bordel, la povestea lui Jose Manuel Moreno, care infuleca o găină în tigaie și bea o sticla de vin după o seară în cluburile de tango din Buenos Aires. De la cum a trecut Ladislau Kubala dincolo de cortina de fier cu acte false la povestea primului portar-libero din fotbal, Amedeo Carrizzo”, mai spune Bogdan Socol.

Comentatorul sprotiv crede că în era tehnologiei, a digitalizării și a internetului, încă mai sunt români care să citească și cărți: Chiar dacă mai greu, sunt convins că și aceasta carte, la fel ca si altele de sport, își va găsi locul în biblioteca amatorilor de gen. Eu sunt un încăpățânat care continua sa scrie carti cu convingerea ca publicul o va aprecia. Si ținând cont ca primul tiraj, de vreo 300 de carti, e aproape epuizat, cred ca lumea încă mai citește.

7 din cei 100 fotbaliști legendari care se află în carte, sunt români. Nu putea lipsi celebrul Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile.

Cartea are 640 de pagini, costă 70 lei și poate fi cumpărată online accesând librăria online Ideea Europeană.

>