Breaking news

Becali a rămas fără dreptul de folosire a mărcii și numelui Steaua

Gigi Becali rămâne fără dreptul de a utiliza numele și marca Steaua, după ce Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a decis că acest drept îi revine Clubului Sportiv al Armatei.

becali - marca steauaAflat în spatele gratiilor, Becali primește o lovitură dură din partea OSIM. A pierdut dreptul asupra mărcii Steaua.

Clubul Sportiv al Armatei a primit certificatul de înregistrare al mărcii Steaua Bucureşti, numele şi sigla echipei de fotbal revenind în proprietatea armatei, potrivit OSIM.

”Pe data de 29 ianuarie 2004, FC Steaua Bucureşti a înregistrat cererea de marcă, aceasta fiind aprobată şi valabilă până la dată de 28 ianuarie 2014. Pe 6 ianuarie 2014, în conformitate cu prevederile legale, FC Steaua Bucureşti a solicitat prelungirea valabilităţii mărcii. Aprobarea din partea OSIM a fost publicată în BOPI (Biroul Oficial de Proprietate Industrială) pe dată de 28 februarie, iar perioada de valabilitate a mărcii a fost extinsă până la dată de 29 ianuarie 2024. Astfel, în acest moment, în conformitate cu legislaţia în vigoare, marca aparţine în exclusivitate SC FC Steaua Bucureşti SA şi considerăm că orice speculaţii pe această tema sunt de prisos!”, se precizează în comunicatul de presă al DC Steaua.

Clubul FC Steaua ar putea utiliza în continuare numele şi sigla, dar va trebui să achite o sumă de bani celor de la Ministerul Apărăii Naționale.

>