Breaking news

Beatles sub formă de grafice

beatles.Beatles sub formă de grafice – este proiectul în derulare al unui designer newyorkez –  Mike Deal. Acesta a avut o idee inedită : să reconstruiască grafic muzica faimosului grup.

Câte cântece a scris Ringo Starr? John Lennon a fost cu adevărat mai faimos decât Isus? Ce legătură există între Warlus și Glass Onion? Bazându-se pe statisticile de vânzări, pe biografii, citate, notițe, înregistrări ale repetițiilor și folosind soluții grafice foarte interesante, alegând un echilibru eficace între rigoarea formelor și culorilor pop, Mike Deal ne propune adevărate hărți în redescoperirea grupului Beatles și a muzicii lor.

Una dintre ele arată cum s-a schimbat, spre exemplu, în decursul anilor aportul fiecărui autor la producția de ansamblu a grupului : fiecare culoare reprezintă un membru al grupului și harta permite vizualizarea persoanei care a scris un cântec, dacă acesta a fost rezultatul muncii individuale sau de grup.

Proiectul este încă în derulare și îl puteți regăsi pe http://www.flickr.com/groups/chartingthebeatles/ sau http://mikemake.com/#72772/Charting-the-Beatles.

>