Breaking news

Băsescu se face că plouă și nu reacționează la agresiunea Ungariei

Când vine vorba să ia poziție față de imixtiunile în treburile interne ale României, ale  oficialilor de la Budapesta, Băsescu se face mic, mic de tot și spune că nu are ce să comenteze și ca va avea reacție doar dacă președintele Ungariei deschide gura.

sebyCât de tembel și imbecil să fii ca om, nu mai vorbesc ca și președinte al unui stat democratic și european, să spun astfel de imbecilități.

În timp ce secretarul de stat, ministru de externe premierul cât și Ambasadorul Ungariei ne spun cum să schimbăm Constituția și ne amenință cu sancțiuni diplomatice, tu să stai cuminte în banca ta și să spună că reacționezi doar la ce zice președintele Ungariei. Că vezi domne tu nu te cobori la nivelul ălora. O scuză mai penibilă nici că putea să găsească Băsescu cel Viteaz care se rățoiește la Ponta și la jurnaliștii incomozi.

În realitate, Băsescu stă cuminte în banca lui și se face că plouă, că nimic nu s-a întâmplat, întrucât este vândut ungurilor. Că doar și cu ajutorul lor a rămas la putere.

Pentru cei cu memoria scurtă vă reamintesc faptul că în vară, în plină campanie pentru referendum, premierul Ungariei, Viktor Orban a îndemnat minoritatea maghiară să nu iasă la vot. Ceea ce s-a și întâmplat, astfel că cvorumul de participare nu s-a îndeplinit iar Băsescu nu a fost demis, câștigând la masa verde.

Când oficiali de rang înalt dintr-un stat vecin fac astfel de declarații belicoase, ilegale și neavenite, tu ca șef de stat cum pretinzi că ești trebuie în mod obligatoriu să ai o reacție oficială, fermă și fără echivoc. Nu să o lălăi că nu te cobori tu la piciorul broaștei. Dacă te comporți ca un vasal or să tot insiste cu asta și or să ne spună ce și cum să mâncăm, când să dormim și cu cine.

Lipsa de reacție poate fi interpretată ca un fel de accept tacit al celor spuse de unguri și implicit cu arborarea steagului secuiesc pe instituțiile publice din Harghita și Covasna.

După ce că este penalul penalilor, care a lăsat țara fără Flotă, Băsescu dovedește încă odată că este un bărbat fără curaj, un laș și jumătate, un diletant și un securist infect.