Breaking news

15000 de candidați pentru bursele acordate de Fundația Dinu Patriciu

Pe 15 martie, la sfârșitul perioadei de înscrieri pentru programul de burse “Inventează-ți viitorul”, Fundația Dinu Patriciu a centralizat candidaturile primite. Astfel, din 14.962 de înscrieri, 14.570 aparțin elevilor și studenților români și 392 studenților din Republica Moldova.

sigla_fdp_rgbDemarat în anul 2007, acest program acordă 5.500 de burse elevilor și studenților români, iar începând cu acest an sunt oferite încă 100 de burse cetățenilor moldoveni înscriși la facultățile din Romania.

“Programul ‘Inventează-ți viitorul’, aflat în cel de-al treilea an de desfășurare, ofera atât susținere financiară acelor tineri români ambițioși și merituoși dar cu o situație materială precară, cât și recunoaștere și motivație pentru ca ei să fie din ce în ce mai buni și să investească cu seriozitate în propria educație. Multi dintre ei ne-au mărturisit că este pentru prima dată când cineva îi recompensează pentru faptul ca învață bine. Suntem extrem de mândri de bursierii noștri, mai ales ca observăm o creștere semnificativă a inițiativelor lor legate de implicare socială în comunitățile în care trăiesc, dincolo de rezultatele lor extraordinare la concursuri școlare naționale și internaționale”, declara Tincuta Baltag, Director General al Fundației Dinu Patriciu.

Tinerii români care își depun dosarul pentru o bursă “Inventeaza-ți viitorul!” trebuie să fie elevi în clasele VIII-XII sau studenți. În plus, trebuie să îndeplinească două condiții: media ultimilor doi ani de studiu să fie cel puțin egală cu 9,00 și să provină din familii cu un venit net lunar pe membru de familie în ultimele trei luni mai mic sau egal cu 400 de lei.

Pentru a se putea înscrie în program, cetățenii moldoveni trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să urmeze cursurile unei universități din România, să aibă un venit net lunar pe membru de familie inferior pragului de 1.500 lei moldovenești și media ultimilor doi ani de studiu încheiați să fie cel puțin egală cu 9,00.

Cei 5.600 de câștigători ai burselor private vor fi anuntați în data de 18 iulie 2010.

Prin programul “Inventează-ți viitorul”, anual, peste 5.000 elevi de liceu beneficiază de burse a câte 200 lei/lună și 600 de studenți beneficiază de burse a câte 300 lei/lună. Bursele se acordă pe perioada anului școlar/universitar (9 luni) cu posibilitatea prelungirii pentru anii școlari/universitari următori, în masura în care bursierii dovedesc că își mențin sau își îmbunătățesc rezultatele școlare.

“Inventează-ți viitorul” este cel mai amplu program național de burse private și presupune o investiție anuală de peste 10.620.000 RON (aproximativ 2.700.000 Euro).

Fundația Dinu Patriciu este o organizație neguvernamentală și apolitică, care sprijină și promovează educația, în toate formele sale, ajutând la formarea unor indivizi cu un pronunțat spirit de inițiativă, cu o conștiinta civică deosebită și un real simț al responsabilității. Fundația își propune astfel să contribuie la transformarea societății românești într o societate de cetățeni creativi și responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri.

>