Breaking news

ZVON l BCR va fuziona cu Raiffeisen Bank?

De câteva zile pe piaţa interbancară din România circulă un zvon, potrivit căruia, BCR va fuziona prin absorbţie cu Raiffeisen Bank.

De două zile sistemul de operare la BCR din toată ţara este nefuncţional. Luni dimineaţa a funcţionat o scurtă perioadă de timp, după care a devenit operabil abia după orele 15.30.

Marţi, încă de la primele ore ale dimineţii, sistemul a fost inoperabil până la închiderea programului băncii. Toţi clienţii BCR au făcut cale întoarsă, neputând efectua nicio operaţiune bancară.

Motivul invocat de către conducerea centrală a BCR cu privire la această problemă tehnică, a fost că se fac update-uri la programe. Însă, zvonuri spun că se pregătesc de preluarea Raiffeisen Bank din România şi astfel au nevoie să facă modificări în sistemul electronic al băncii.

BCR este cea mai mare bancă comercială din România,  cu cei mai mulţi clienţi şi cu active în valoare de peste 16 miliarde de euro.

BCR a fost construită de statul român în 1990, în 1999 a fuzionat prin absorbţie cu Bancorex, iar în 2006 a fost vândut pachetul de 61,88% din acţiuni către grupul austriac Erste Bank.

Raiffeisen Bank România a rezultat prin fuziunea din iunie 2002, a Raiffeisenbank (România), înfiinţată în 1998 ca subsidiară a Grupului RZB, şi Banca Agricolă Raiffeisen S.A., înfiinţată în 2001, după preluarea băncii de stat Banca Agricolă de către grupul austriac.

 

 

>