Breaking news

ÎPS Daniel vrea ca de Sf. Andrei, pe 30 noiembrie, să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare

ÎPS Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a trimis o scrisoare Parlamentului prin care solicită  ca ziua de 30 noiembrie în care se celebrează Sfântul Apostol Andrei să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare.

andreiPe 30 mai, Patriarhul Daniel a transmis conducerii Camerei o scrisoare în care solicitA ca ziua de 30 de noiembrie să fie declarată printr-o iniţiativă legislativă sărbătoare legală nelucrătoare.

Venind în întâmpinarea dorinţelor clerului şi credincioşilor ortodocşi români adresate Sfântului nostru Sinod şi pentru a sublinia după cuviinţă importanţa pe care Sfântul Apostol Andrei o are în viaţa spirituală a poporului român, vă adresăm, în numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, rugămintea de a adopta măsurile necesare pentru promovarea unei iniţiative legislative prin care sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României – 30 noiembrie să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare„, se arată în document.

BOR a cerut de nenumărate ori în ultimii 20 de ani ca această zi să fie declarată  sărbătoare legală nelucrătoare. Dacă iniţiativa legislativa se va transforma în lege, ziua de 30 noiembrie va fi a 13-a zi legală nelucrătoare.