Breaking news

Ziua Naţiunilor Unite, celebrată azi de Ministerul de Externe

Ministerul Afacerilor Externe organizează azi, în  Sala Gafencu, „Ziua ONU”, un eveniment de marcare a Zilei Naţiunilor Unite.

Ministrul afacerilor externe a invitat la eveniment diplomaţi de rang înalt, foşti reprezentanţi ai României la Organizaţia Naţiunilor Unite şi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe care au contribuit sau continuă să îşi aducă aportul la crearea şi dezvoltarea ansamblului de relaţii de cooperare dintre România şi organizaţie.

Printre invitaţi se numără academician Mircea Maliţa, preşedinţii celor două Comisii pentru politică externă din Parlamentul României – Mircea Geoană şi László Borbély – şefii reprezentanţelor instituţiilor specializate din Sistemul ONU la Bucureşti, foşti diplomaţi români de marcă, cu contribuţii substanţiale la activitatea României în cadrul ONU, personalităţi din mediul academic, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din România la reuniunile tematice organizate sub egida Naţiunilor Unite.

Evenimentul va prilejui o serie de alocuţiuni, prezentări şi schimburi de opinii pe marginea principalelor repere ale participării României la activităţile ONU, cu accent atât pe dimensiunea istorică a colaborării dintre cele două părţi, cât şi pe contextul actual şi perspectivele acesteia. De asemenea, reprezentanţii instituţiilor specializate din Sistemul Naţiunilor Unite vor evoca principalele activităţi desfăşurate în România, de-a lungul celor 42 de ani de prezenţă instituţională a ONU în ţara noastră.

Ziua Naţiunilor Unite este sărbătorită, anual, la 24 octombrie, organizaţia globală şi statele membre marcând astfel intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Naţiunilor Unite.

>