Breaking news

Zeci de locuinţe din nouă judeţe, afectate de ploile torenţiale

În urma ploilor abundente, descărcărilor electrice şi a vântului puternic din ultimele 24 de ore, au fost afectate  zeci de locuinţe, curţi, anexe gospodăreşti, străzi, un drum european şi unul naţional de pe raza a nouă judeţe.

inundatiiÎn judeţul Dâmboviţa, vântul puternic a smuls acoperişul unui bloc din municipiul Târgovişte, acesta avariind cinci autoturisme, iar în oraşul Titu un copac a căzut pe carosabil. De asemenea, în oraşul Găeşti a fost necesară intervenţia forţelor profesioniste pentru situaţii de urgenţă pentru evacuarea apei dintr-o casă şi o curte.

 Şi în judeţul Teleorman vântul a smuls acoperişurile a patru blocuri din municipiul Alexandria, fiind avariate cinci autoturisme şi şase garaje. Pompierii militari au acţionat pentru degajarea acoperişurilor căzute, acestea având o suprafaţă de circa 500 mp.

ISU Braşov a intervenit în municipiul Săcele şi comunele Hărman şi Sânpetru, unde au fost inundate zece străzi, cinci case, trei gospodării şi o curte.

Din cauza unui trăsnet, în comuna Ciucsângeorgiu din judeţul Harghita a izbucnit ieri după-amiază un incendiu care a distrus patru grajduri pe o suprafaţă de circa 500 mp şi 23 de tone de furaje.

Pe DN 10, pe raza comunei Berca, satul Sătuc din judeţul Buzău, s-au produs scurgeri de aluviuni ce au blocat drumul pe o lungime de circa 10 m. Până la remedierea situaţiei, circulaţia a fost deviată pe o rută ocolitoare.

În municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, pe DE 58 au apărut fisuri în carosabil pe o lungime de circa 100 m, fapt ce a pus în pericol circulaţia pe două benzi de circulaţie de pe sensul de intrare în municipiu şi conducta de gaz amplasată în zonă.

Fenomenele meteorologice s-au manifestat şi în judeţele Cluj, Mureş şi Suceava, dar cu o intensitate mai redusă, fiind evacuată apa din patru curţi şi două subsoluri.

 Meteorologii anunţă că fenomenele meteo extreme vor cuntinua şi în cursul acestei săptămâni.

>