Breaking news

Zece persoane au primit mandate de arestare în dosarul fraudei bancare

Tribunalul Călăraşi a emis mandate de arestare preventivă pe numele a zece persoane implicate în dosarul fraudelor bancare.

Judecătorii de la Tribunalul Călărași au fost mai harnici decât colegii de la București și au decis vineri seară să emită mandate de arestare pentru umrătoarele 29 de zile pe numele a 10 inculpați în dosarul fraudei bancare al cărui prejudiciu este de 22 milioane de euro.

Un alt lot, format din 24 de persoane, a fost judecat de Tribunalul Bucureşti, şedinţa de judecată încheindu-se sâmbătă la ora 4,00, iar decizia va fi anunţată la ora 20,00.

Arestările survin după ce joi dimineaţă, procurorii DIICOT au efectuat 50 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu la locuinţele şi societăţile comerciale ce aparţin membrilor unei grupări formate din 48 de persoane, printre care şi angajaţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Procurorii au reţinut 33 de persoane, acuzate de înşelăciune şi spălarea banilor, printre acestea aflându-se Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, şi Florian Dragoş Diaconescu, fost general DIE (Direcţia de Informaţii Externe).

În schimb, Aurel Şaramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, va fi cercetat în libertate.

Membrii grupării acordau credite bancare cu acte false și își împărțeau banii.

>