Breaking news

Zece milioane de euro costă curățenia de la metroul din București

Curățenia de la metroul din capitala României costă anual, 2,5 milioane de euro. Compania Metrorex a acordat fără licitație, două contracte pentru servicii de curățenie unei firme din județul Ilfov.

metrorex curatenie metrouLibro Events deţinută de Alexandru-Cristian Micu (79%) şi Georgiana Ştefan (21%), a primit de la Metrorex două contracte pentru salubrizarea metroului. Unul pe 1 septembrie în valoare de 1,1 milioane lei și unul de 38,5 milioane lei.

Primul contract, în valoare de 1,1 milioane, a fost atribuit la 1 septembrie, prin negociere fără anunţ de participare, pentru a se asigura curățenia la metrou în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2014.

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a explicat că Metrorex a trebuit să încheie contractul pe trei luni întrucât procedura de atribuire a acordului-cadru, lansată încă de anul trecut, nu a putut fi finalizată la timp din cauza contestaţiilor.

La o săptămână, Metrorex acordă aceleiași companii, un nou contract , de astă dată cadru, pe o perioadă de patru ani, în cuantum de 38,5 milioane lei, cu tot cu TVA, în urma unei licitaţii deschise.

Acordurile vizează servicii de salubrizare în spaţiile publice şi tehnice din staţiile de metrou şi în trenuri, precum şi colectarea gunoiului.

>