Breaking news

Zece lucruri mai puţin ştiute despre epilarea definitivă

loading...

Epilarea definitiva este un subiect intens dezbatut in prezent, mai ales ca majoritatea vedetelor afiseaza o piele perfecta, care starneste admiratie si interes.

Este important sa te informezi bine inainte de a incepe un astfel de tratament, pentru a te asigura ca ti se potriveste. 

Care este diferenta intre epilare si depilare?

 Depilarea se realizeaza prin crema depilatoare sau lama de ras, care te ajuta sa scapi doar de parul de la suprafata, in timp ce epilarea definitiva distruge progresiv radacinile firelor de par, pe masura ce acestea cresc. Tratamentul cu lumina intens pulsata (IPL) sau cu Laser Dioda elimina pilozitatea nedorita, rapid si fara durere. Melanina (culoarea firului de par) conduce lumina emisa de aparat catre radacina, care este astfel distrusa, producand expulzarea foliculilor pilosi in 10-15 zile de la efectuarea sedintei de epilare definitiva. Spre deosebire de epilarea clasica cu ceara sau cu aparatul depilator, acest tratament inovator are la baza un principiu medical, descoperit acum un secol si implementat pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii. Iata de ce este sigur si recomandat atat de medici, cat si de cosmeticiene.

Iata 10 lucruri mai putin stiute si de care trebuie sa tii cont inainte de a incepe epilarea definitiva: 

  1. Odata inceput tratamentul, nu se va mai folosi nicio metoda de smulgere a parului si nu vei mai avea nevoie de nenumaratele programari la saloanele clasice de infrumusetare. Un tratament complet de epilare definitiva dureaza circa 1,5 ani, timp in care sedintele se programeaza la un interval de 4-8 saptamani, in functie de cat de repede cresc firele de par de la o sesiune la alta. Deci, vei avea si mai mult timp pentru tine si hobby-urile tale.
  2. Nu se iau medicamente in ziua sedintei, pentru ca acestea pot da fotosensibilitate. Se pot lua anumite pastile (vitamine, anticonceptionale) dupa sesiune, insa antibioticele sunt interzise. In cazul unui tratanent cu antibiotic, tratamentul se va incepe dupa un anumit interval de timp, pentru a avea timp organismul sa elimina substanta activa din pastile.  
  3. Nu se folosesc uleiuri de corp pentru ingrijrea pielii, deoarece acestea accelereaza cresterea firelor de par.  Se pot folosi, insa, creme hidratante, precum emulsia hidroprotectoare de la Nomasvello, care chiar inhiba cresterea firelor de par si ajuta la regenerarea pielii.

Emulsie hidroprotectoare Nomasvello, cu aloe vera si SPF 30-

4. Epilarea definitiva este eficienta si sigura chiar si pe pielea inchisa la culoare sau bronzata, gratie tehnologiei SUN&Safe, care protejeaza, printr-un gel conductor. 

5. Parul tratat prin epilare definitiva este expulzat din radacina dupa 10-15 zile de la tratament, deci nu te astepta ca parul sa fie eliminat imediat dupa sedinta. Infrumusetarea cere rabdare.

6. Nu sunt recomandate dusurile fierbinti si purtarea de haine mulate imediat dupa sedinta. Mai mult, sunt interzise sauna, solarul si mersul la sala timp de 48 ore dupa sesiunea de epilare definitiva, pentru ca porii vor fi deschisi si exista riscul iritarii pielii.

7. Tratamentul nu este dureros, pentru ca intensitatea de lucru este stabilita tinand cont de fiecare client, in functie de gradul lui de suportabilitate.

8. Purtarea ochelarilor de protectie de catre clienti si specialistii care efectueaza tratamentul este obligatorie in timpul sedintelor de epilare definitiva.

9. Epilarea definitiva se realizeaza in proportie de 90% si necesita sesiuni de intretinere a rezultatului. Foliculii de par distrusi in timpul tratamentului de epilare definitiva nu mai apar de-a lungul vietii. Totusi, se recomanda efectuarea de sedinte de intretinere la 6-12 luni, deoarece corpul este un organism viu care poate da nastere unor noi foliculi de par.

10. Dupa fiecare sedinta este necesara hidratarea pielii cu produse profesionale specifice, care sa aiba preferabil si factor de protectie solara. Poti folosi emulsia hidroprotectoare cu aloe vera, extract de macese si SPF 30, disponibila in centrele No+Vello, brandul lider mondial in epilare definitiva cu laser si IPL.

Daca suferi din cauza parului nedorit si vrei sa ai o piele catifelata, epilarea definitiva este solutia. Informeaza-te corect inainte de a incepe tratamentul si respecta recomandarile specialistilor, pentru maximizarea rezultatelor procedurii.

sursa foto: www.nomasvello.ro 

loading...