Breaking news

Zdob și Zdub și-au lansat la Digimatinal noul lor album

loading...

Membrii trupei Zdob şi Zdub au fost prezenţi în matinalul postului Digi24, prezentat de Anca Dumitrescu si Marius Pancu, pentru a-şi lansa cel mai nou album al lor, intitulat „Basta Mafia” şi videoclipul uneia dintre piesele de pe acesta, „Moldovenii s-au născut”.

Zdob şi ZdubCare este secretul succesului trupei de peste Prut? Muzica sinceră, din suflet, care nu are la bază nici un fel de marketing. Noi nu facem albume la comandă, suntem oameni liberi.

Piesa „Moldovenii s-au născut” este una despre oameni buni, oameni cu suflet mare, care sunt peste tot şi care fac ceva de valoare. Albumul nostru este adevărat, fără marketing, aşa cum e acum la modă. …”

Cât priveşte sursa lor de inspiraţie, aceasta a fost, încă de la început, folclorul românesc şi cel balcanic.

Roman, solistul trupei, declară că îi admiră foarte mult pe cei de la Phoenix: Suntem fericiţi că ne putem compune muzica singuri. Eu iubesc foarte tare folclorul. Cred că folclorul românesc şi cel balcanic conţin o adevărată comoară cu care noi putem experimenta foarte mult. Şi da, iubesc trupa Phoenix.

Zdob și Zdub  este una dintre cele mai cunoscute și apreciate trupe de muzică din Republica Moldova, care și-au reprezentat țara de două ori, în 2005 și 2011 la Eurovision.

loading...