Breaking news

Zăpada și viscolul închid școlile din patru județe ale României

Ministerul Educației anunță că mâine, 10 decembrie, cursurile vor fi suspendate în unitățile de învățământ din patru județe din cauza zăpezii și a viscolului.

Zăpada închide școlile din patru județe ale țării și pune probleme în alimentaea cu electricitate a altor unițăți de învâțământ.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, luni, 10 decembrie, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Timiş şi Suceava cursurile vor fi suspendate integral din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Datele centralizate la nivelul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului mai relevă faptul că 3 unităţi şcolare din judeţele Arad şi Vâlcea sunt în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea instructiv-educativă din cauza drumurilor blocate de căderea abundentă a zăpezii.

În această situaţie se află Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Dorobanţi, judeţul Arad şi două şcoli generale din localităţile Voineasa şi Mălaia, judeţul Vâlcea.

Alte 20 de unităţi de învăţământ (8 şcoli şi 12 grădiniţe) din judeţul Dâmboviţa riscă să nu îşi poată primi elevii din cauza lipsei de energie electrică.

UPDATE 20.20:  Judeţelor menţionate mai  sus, li se alătură şi Prahova unde, din cauza problemelor de alimentare cu energie electrică, 8 unităţi de învăţământ din localităţile Comarnic şi Breaza vor fi închise luni, 10 decembrie.

>