Breaking news

Zâmbiţi vӑ rog, tainele fotografiei, explicate de Jadoris

Arta fotografică poate fi interpretată în diverse stiluri; nu degeaba se spune că gusturile nu se discutӑ. Doar că atunci când vine vorba de momente speciale pretenţiile sunt mai mari. Se doresc fotografii cu viu grai, cele care parcă vorbesc de la sine deşi nu în cuvinte, ci în stil şi linii artistice. Jadoris ne explică care sunt pretenţiile şi cum se desfăşoară o colaborare cu fotograful pentru evenimente.

jadoris studio fotoPrezenţi pe piaţă de ceva vreme este de la sine înţeles că au căpătat experienţa necesară pentru a putea vorbi  despre asta. Nu se ocupă numai cu fotografia în sine ci cu o muncă complexă, de socializare şi de înţelegere a stilului celor care se prezintă în faţa obiectivului lor. Jadoris şi-a pus amprenta prin asta însă nu le-a fost uşor. Spun ei, la început există impactul scepticului: “Dacă nu e sceptic cu siguranţă e neîncrezător. Noi trecem de această linie şi spunem tuturor să adopte poziţia omului relaxat.” Joacă un rol important în ecuaţie şi anume sunt simpli privitori însă prin ochii obiectivului. Aşa că nu trebuie să se facă simţiţi prea mult ca prezenţӑ; cu toate acestea trebuie să surprindă reala fericire a chipurilor.

Zâmbiţi, say cheese sau cum să faci omul din faţa ta confortabil, cu un fotograf pe urmele sale. “Ceea ce nu înţelege lumea este că un fotograf are colţişorul lui însă nu în lumina directă a invitaţilor sau a participanţilor la un eveniment. Sunt rare cazurile când spunem mirilor spre exemplu să privească direct în obiectiv sau să fie atenţi la noi pentru a fotografia imaginea lor.” Există un factor psihologic pe care nu îl înţelegem până când nu avem parte de o colaborare cu ei; fotograful nu trebuie să fie de o prezenţă impunătoare ci observator, participant care prin măiestria sa ştie să surprindă acele unghiuri care redau cel mai bine expresia unui chip ce lăcrimează, un altul care admirӑ şi aşa mai departe.

Celebra vorbă “zâmbiţi” nu se mai pretează. Pentru că evenimentele în sine sunt fericite, aşa că invitaţii îşi trăiesc momentul fără ca cineva din exterior să le amintească asta. Aşa că ce face fotograful, aşa cum ni se explică de cei de la Jadoris, ţine de efectul de “camuflare”. Sunt între invitaţi de parcă nu ar fi, “adoptaţi” ca şi când ar fi cunoscuţi de-ai lor de-o viaţă. Contează se pare extrem de mult să te simţi confortabil când obiectivul unui aparat vine pe urmele tale.

Rezultatul lor este şi teoria care confirmă cele spuse. Adoraţi la nunţi, invitaţi la botezuri şi cumătrii, ceruţi şi la evenimente private, Jadoris şi-au format un renume pe piaţă. Câştigat cu experienţă şi prin dăruirea faţă de domeniu. Lucrează cu şi pentru latura artistică şi estetică, prin puterea fotografiei. Spun că nu au un stil anume ci se adaptează după caz pentru fiecare cuplu sau eveniment în parte. Dar sunt şi ei definiţi într-un fel anume: calitate, seriozitatea muncii şi mai presus de toate talentul pentru a fotografia.

>