Breaking news

Yassin Mohamad, implicat în răpirea jurnaliștilor români în Irak, reținut de DNA

Prea cinstitul doctor Yassin, care a fost omul de bază al lui Băsescu în scandalul răpirii jurnaliștilor români în Irak în anul 2005, se dovedește a fi extrem de necinstit. DNA i-a deschis dosar penal pentru trafic de influență și a emis ordonanță de reținere pe numele lui pentru 24 de ore.

Yassin Mohamad - dnaYassin Mohamad este acuzat de procurori că împreună cu un afacerist irakian, Tahli Fadel, au cerut 2 milioane de euro de la Omar Hayssam că îl scapă de închisoare.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la datele de 02.04.2015, respectiv 03.04.2015, a inculpaților: YASSIN MOHAMAD, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,  TAHLI FADEL, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă.

Inculpaților Yassin Mohamad și Tahli Fadel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 03 aprilie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

>